29 / 03 / 2024

Erzurum 2. OSB'de altyapı çalışmaları sürüyor!

Erzurum 2. OSB'de altyapı çalışmaları sürüyor!

Erzurum şehir merkezine 5 km uzaklıkta Pasinler yolu üzerinde toplam 216 hektarlık alana sahip II. Organize Sanayi Bölgesinin 50 hektarlık kısmında altyapı çalışmaları devam ediyor.



Başkanlığını Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın yaptığı Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti toplantısı geçtiğimiz gün yapılarak, projede gelinen son durum değerlendirildi. Toplantıda gündem maddeleri görüşüldü ve karara bağlandı. Toplantıya Vali Yardımcısı M. Levent Kepçeli, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı ve Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın, II. OSB Müdürü Fırat Karakaya ile heyette temsil hakkı bulunan Erzurum Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ETSO ve Yakutiye Belediyesi temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Dr. Ahmet Altıparmak, 31 Ekim 2016 tarihi itibariyle tamamlanması planlanan altyapı çalışmalarının aksamadan yürütülmesi için her türlü çabanın gösterildiğini söyledi. Heyet toplantılarının bu anlamda önem taşıdığının altını çizen Vali Altıparmak, heyette temsil edilen kurumların, çalışmaları hassasiyetle takip etmesi gerektiğini vurguladı.

Şimşekler İnşaat Ve Turizm Taahhüt Tic. A.Ş.’nin yüklenici firma olarak üstlendiği Erzurum II.Organize Sanayi Bölgesinde, 50 hektarlık alanda devam eden altyapı çalışmalarında bu güne kadar 312.394,711 m³ yarma ve yan ariyet kazısı yapılırken,70.739,184 m³ dolgu imalatı,76.509,601 m³ zayıf zemin kazısı yapıldı. Yol altyapı inşaatı işlerinde altyapı çalışmaları kapsamında bulunan tüm yollarda toprak işleri tamamlanarak, Terasman-50 cm kotuna getirildi ve diğer altyapı imalatlarının başlaması için 2016 yılına hazırlandı.

2016 yılında da Nisan Ayı başı itibariyle; alt yapı hendek kazısı imalatlarına ve drenaj hattı, yağmur suyu, atık su ve içme suyu hatları imalatlarına başlanarak bir taraftan kazılar yapılıp diğer taraftan grobeton, yastıklama, boruların döşenmesi ve gömlekleme gibi imalatlar ara verilmeden arka arkaya tamamlanacak. Haziran Ayı ortalarında ise yol üst yapısına geçilerek alt temel, temel, bordür ve beton parke taş imalatlarının da tamamlanması ile iş bitim tarihi olan 31.10.2016 tarihinden önce çalışmaların tamamlanması hedefleniyor.


Hürriyet 


Geri Dön