16 / 04 / 2024

Erzurum Dağ Mahallesi'nde gecekondular yıkılıyor!

Erzurum Dağ Mahallesi'nde gecekondular yıkılıyor!

Erzurum'un Dağ Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında yıkım işleri devam ediyor. Çalışmaların başlaması için inşaat sezonunun beklenilmemesi hak sahiplerince heyecan yarattı.



Erzurum'un Dağ Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde evler birer birer yıkılmaya başlandı. Yıkım işi için inşaat sezonunun beklenmemesi hak sahipleri tarafından sevinçle karşılandı.


Yıllardır Erzurum'un gündeminde olan Dağ Mahallesi, Şehitler ve Kavak Mahalle'lerinde kentsel dönüşüm çalışmaları, nihayet hız kızandı. Dağ Mahallesi'nde bir haftadır yıkım işleri yürütülürken, bu çalışmalar sayesinde çoğu anlaşmalı ev dümdüz edildi. Mahkemelik olan bazı alanlar için işlerin yavaş ilerlediği öğrenilirken, sorunlu yerlerin olmaması halinde alanın kısa sürede yeni konut yapımı için hazır olacağı öğrenildi. konut ihtiyacının tavan yaptığı Erzurum'da, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin yapmaya devam ettiği ve yapacağı konutların şehre nefes aldırması bekleniyor. Yapılacak konutlarda hak sahibi olan vatandaşlar, çalışmaların erken başlamasını sevinçle karşıladılar. Yıkılmasında sorun olmayan yerlerin kış mevsiminde bekletilmesinin gereksiz olduğunu vurgulayan vatandaşlar, "Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak evlerin kış mevsiminde yıkılmasının hiçbir sakıncası yok. Sakıncadan ziyade herkes için daha iyi bir çalışma yöntemi. Erzurum'da kış mevsiminde inşaat işleri neredeyse duruyor. Fakat inşaatın bir parçası olan yıkım ve nakliye işleri kış mevsiminde de yapılabilir. Böylece zamandan tasarruf edilir ve inşaat sezonunda sadece yapım işine odaklanılır. Şuanda da Dağ Mahallesi'nde yapılan bu sistem bizi mutlu etti. İnşallah sorun yaşanan hak sahipleriyle de, hak ve hukuk çerçevesinde anlaşılıp çalışmalara daha çok hız verilir." diye konuştular.

TARİHİ EVLER

Dağ Mahallesi, Şehitler ve Kavak Mahallelerinde yapılan kentsel dönüşümde, tarihi yapılara dikkat edilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, bazı tarihi evlerin zamanla onarımdan geçirildiği için tarihi olup olmadığının fark edilmediğine dikkat çektiler. Bazı yapıların ise açık açık tarihi yapılar olduğu belli olduğunu belirten vatandaşlar, "Yapılacak yeni yapılar için tarihi yapılarımızın korunması gerekiyor. Çalışmaları yürüten yetkililerin bu konuya dikkat edeceklerine inanıyorum. Yeni ve modern yaşam alanı olacak bu alanların tarihi özelliklerini kaybetmemesi gerekiyor." diye konuştular. 


Yenügün


Geri Dön