29 / 03 / 2024

Erzurum Kavak Konutları'nın temeli atıldı!

Erzurum Kavak Konutları'nın temeli atıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi konut seferberliğini sürdürüyor. Belediye, Dağ Mahallesi’nde hayata geçirilecek 9 etaplı 534 daireli Kavak Konutları’nın temelini attı.



Erzurum Büyükşehir Belediyesi il genelinde devam ettiği konut seferberliğini projelerle sürdürüyor. Vatandaşların ucuz ve ekonomik koşullarda ev sahibi olmasını sağlamak adına projeler tek tek hayata geçiriliyor.


Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Dağ Mahallesi’nde hayata geçirilecek 9 etaplı 534 daireli Kavak Konutları’nın temeli atıldı. Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katıldığı temel atma törenine yoğun ilgi gösterildi. 


Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, törende yaptığı konuşmada, projenin detaylarını anlattı. 


Keskin, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm anlamında şehrin imar edilmesi, şehre dokunulması, dönüşürken şehrin aynı şekilde gelişmesi ve tarihinin de korunması adına başlatılan projeleri tek tek hayata geçiriyor” dedi. Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci de, “Marifet iltifata tabidir, derler. Şunu peşinen söylemeliyim ki Başkanımız bizlerden daha az uyuyor. Ekibimiz de büyük bir gayret ve özveriyle çalışıyor. Burada emeği geçen bu işi projelendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mıza, mesai arkadaşlarıma ve Erkonut’a candan teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. 


AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ise “Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi vefa İstanbul’da bir semt değildir vefa yaşanır ve somut olarak ortaya konulur. Gururumuz İdris beyi alkışlıyorum. Burada Büyükşehir Belediye Başkanımızı da tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.


Kentin her geçen gün güzelleştiğini belirten Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Erzurum her geçen gün değişip güzelleşiyor. Geldiğimiz günden beri ‘Erzurum’u nasıl ayağa kaldırırız?’ diye düşünerek bu şehri yeniden inşa ve ihya ediyoruz. Burası 22 bin metrekare bir alan. Birinci etapta 254 daire, ikinci etapta da 280 daire toplamda 534 daire yapacağız. Yanı başımızda çok güzel bir cami, hemen yanı başında güzel bir park alanı ve yanı başında bütün ihtiyaçları karşılayacak konutlar yapılacak. Dairelerimiz 90 metrekareden başlıyor 143 metrekareye kadar çıkıyor. Bu tören vesilesiyle bir müjde vereyim. Hilalkent’in arkasında fabrikaların yatırımı başlayacak. Onlar başladığı zaman zaten buralar kendiliğinden yeni bir değer kazanacak. Birçok kardeşimiz, evladımız o fabrikalarda iş bulacak. Buralarda da oturacak. Ufak bir peşinat ve arkasından kira öder gibi ödeyerek 10 sene de 15 sene de ev sahibi olacak. Allah nasip ederse bunu buradan müjdeliyorum. Tabi yatırımlar kolay olmuyor. Görüyorsunuz sokak sokak kazı yapıyoruz. Su boruları döşüyor, kanalizasyonlar yapıyoruz. Biz şehri geliştiriyoruz. Ama bu şehirde de size sözümüz vardı sizi konut sahibi yapacağız. Şimdi buranın hemen arkasında buradaki evlerden daha güzel evler yapacağız. Bu fiyata kimsenin vermesi de asla mümkün değil, demek ki belediye yapmamış olsaydı bu iş daha çok sarpa saracaktı. Biz Erzurum’u dönüştüreceğiz. Buraya geldiğimiz zaman şehrin doğusunda çöküntü alanlar oluştuğunu, buraların ihmal edildiğini gördük. Şimdi tam tersine şehrin doğusunu yeniden ihya edeceğiz. Malumunuz Erzurum Valiliği’ni Yeşil Yakutiye Konutları’nın önüne yapma kararını bugün aldık. Hayırlı olsun. Biz de Belediyeyi oraya yapacağız. Narmanlı Cami’nin üst kısmında 70 dönüm şehir meydanı olacak. Yakında Veyis Efendi’de inşallah konutları başlatıyoruz. 9. Etabı da arkadaşlara talimat verdim yani Mahallebaşı’nın üst kısmında olacak. Oralara da başlayacağız ve yeni bir şehir oluşacak. Tebrizkapı’yı tekrar şehrin merkezi yapıyoruz. Hilalkent’ten de Aziziye’den de Ilıca’dan da oraya ulaşmak aynı anda olacak. Şehir yeniden gelişecek. Sanayiyi kaldıracağız. Sanayi’yi Hilalkent’in hemen alt tarafında bulunan alana taşıyacağız. İleride buralarda konut olacak. Artık bu şehir göç veren değil göç alan bir şehir olacak'' açıklamasında bulundu.




Milliyet


Geri Dön