28 / 03 / 2024

Erzurum kentsel dönüşümde model oldu!

Erzurum kentsel dönüşümde model oldu!

Erzurumluların en ekonomik bir şekilde ev sahibi olmaları için yoğun çaba harcayan Başkan Sekmen, kentsel dönüşümde Doğu Anadolu Bölgesi’nde adeta model oldu. İşte projenin ayrıntıları...



Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve müteahhitler vasıtasıyla şehir genelinde sürdürdüğü konutlaşma hareketi tüm hızıyla sürüyor. Erzurumluların en ekonomik bir şekilde ev sahibi olmaları için yoğun çaba harcayan Başkan Mehmet Sekmen, kentsel dönüşümde Doğu Anadolu Bölgesi’nde adeta model oldu. Kentsel dönüşümde tarihi dokuya büyük bir önem veren Başkan Sekmen, şehir genelindeki dönüşüm ve değişimi şöyle anlattı: 


“Bir zamanlar ‘Mal Meydanı’ olarak tanımlanan alanda yeni bir yerleşim yeri inşa ediyoruz. Ülkemizde ürettiği konutlarla Türkiye’nin yüz akı olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyemiz tarafından ortaklaşa yürütülen Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’yle konforlu ve sağlıklı yeni bir yaşam alanını hemşerilerimizin beğenisine sunacağız. Proje 27,5 hektarlık alanı kapsıyor. Erzurum’daki imar hizmetlerine yeni bir çehre kazandıracak olan projeyle birlikte Mal Meydanı’nın bulunduğu alana okul, ticaret alanı, cami, çocuk oyun alanı, yeşil alan, otopark, yaya, bisiklet ve koşu yolu, spor alanı ve gölet gibi sosyal donatı merkezleri de inşa edeceğiz. Bu projeyle birlikte şehrimizin eski yerleşim yeri olan Kazım Yurdalan Mahallesi’nin dokusunu modern iyileştirmeyle koruyup fiziksel bir değişimi hayata geçireceğiz.”


ESKİ MAL MEYDANI’NDA YENİ BİR YAŞAM ALANI


Başkan Mehmet Sekmen, Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili yapılan çalışmaları değerlendirdi. Başkan Sekmen, şöyle konuştu: “Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’ndeki 1. etapta toplam 17 blokta yer alan 584 dairenin inşaatı hızla devam ediyor. 2 ay gibi kısa bir sürede 17 bloktan 11 bloğun temeli atılarak, 8 bloğun kaba inşaatı tamamlandı. 300 kişilik bir ekip ve 3 kule vincin kullanıldığı çalışmalar gece-gündüz sürüyor. Yılsonuna kadar 17 bloğun inşaatında yüzde 75’i tamamlayacağız. Konutlar 6 ay önce teslim edilecek. Konutların teslim tarihi 2017’nin 3. ayı olmasına rağmen inşallah 2016’nın ağustos ayında konutların teslimi yapılacak. Peyzaj ve çevre düzenlemesiyle Erzurum’a yeni bir yaşam alanı kazandıracağız. Bu arada bu projemizin 596 konutluk 2. etap ihalesi de gerçekleştirildi. 15 bloktan oluşacak olan 2. etabın temeli de yakın bir zamanda atılacak. 3. etabın ise ihale hazırlık çalışmaları devam ediyor.”


YENİ TÜRKİYE’NİN YENİ ŞEHRİ: ERZURUM


Başkan Sekmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen Aziziye, Gaziler, Mecidiye ve Veyis Efendi Afet Konutları Projesi ile şehrin tarihi kimliğinin korunacağını kaydetti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aziziye, Gaziler, Mecidiye ve Veyis Efendi mahallelerinde afet riski taşıyan alanların altyapı temellerini atarak, kentsel dönüşümde bir miladı başlattık. 96 hektarı kapsayan çalışma alanında afet riski taşıyan yerleşim yerleri, kentsel dönüşümle birlikte şehrin mimari görünümüne yeni bir perspektif kazandıracak. Binlerce yıllık köklere sahip Erzurum’da medeniyet tasavvurumuza dayalı şehircilik anlayışımız kapsamında, kendi değer ve kaynaklarımızı kullanarak çevre, insan, doğa, kültür ve tarihle uyumlu yeni bir şehir inşa ediyoruz. 2023 hedefinde yer alan Yeni Türkiye’nin Yeni şehirleri işte bu vizyon ve ilkeyle büyüyecek. ‘AK Belediyeler ve Mutlu Kentlerin’ ana fikri şehirlerin milli kimliğini korumayı esas alır.”


Hürriyet Yerel




Geri Dön