18 / 04 / 2024

Erzurum Lalezar termal tesisleri açıldı!

Erzurum Lalezar termal tesisleri açıldı!

Erzurum Pasinler ve Ilıca termal tesislerinin ardından Lalezar termal tesisleri de bugün düzenlenen törenle hizmete girdi. Tesis şehir merkezine 16, havalimanına ise 25 kilometre uzaklıkta.



Erzurum yeni bir termal tesisine daha kavuştu. Pasinler ve Ilıca termal tesislerinin ardından Lalezar termal tesisleri de bugün düzenlenen törenle hizmete girdi.


Erzurum şehir merkezine 16, havalimanına ise 25 kilometre uzaklıkta bulunan tesis toplam 14 bin metrekare açık alan ve 6 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kuruldu. Su rezervinin yerin 750 metre altından kendi cazibesi ile 5.5 bar basıncı ile 56 derece sıcaklıkta çıktığı tesisin açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti.


Lalezar Termal tesislerinin açılış törenine Ak Parti Erzurum Milletvekili adayı Orhan Deligöz, Erzurum Büyükşehir Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, Lalezar Termal Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Özdemir, yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.


Kurban kesimi ve dua okunmasının ardından tesisin açılış kurdelesi kesildi.


Lalezar Termal Tesisleri Genel Müdürü Mehmet emin Narin, yaptığı açıklamada, “Termal tesis 120 kişi kapasiteli olup, tam donanımlı restaurant, 2 adet lobyy bar, 2 adet vitamin bar, 15 kişiden 50 kişiye kadar toplamda 200 kişi kapasiteli 5 adet toplantı odaları, oturma odaları, kreş, market, mescit bulunmaktadır. 14 Ortaklı ve 50 kişiye çalışma istihdamı sağlanmakta, tesis 4 yılda yapılıp faaliyete geçmiştir.” dedi.


Hürriyet Yerel




Geri Dön