25 / 04 / 2024

Erzurum Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temeli atıldı!

Erzurum Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temeli atıldı!

Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Erzurum Palandöken Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 579 adet Konut İnşaat’ının temel atma töreni yapıldı.



Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle gerçekleştirilen Palandöken İlçesi Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 17 bloktan oluşan 579 adet Konut İnşaat’ının temel atma töreni İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in katılımıyla yapıldı.


72 dönüm arazi üzerinde yapılan 17 blok ve 579 konutun temel atma törenine Erzurum Vali Vekili Mustafa Gündoğan, Milletvekili ve AK Parti Milletvekili Adayı Adnan Yılmaz ile Abdurrahim Fırat, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri,  TOKİ  Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu ve çok sayıda davetliler katıldı.


’MAL MEYDANI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’ KAPSAMINDA 1820 KONUT YAPILIYOR


27.5 hektarlık alanda yapımı gerçekleştirilen ’Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında ilk 3 etapta 1820 konut yapacaklarını açıklayan Başkan Sekmen, "Erzurum’daki imar hizmetlerine yeni bir çehre kazandıracak olan projeyle birlikte buraya okul, ticaret alanı, mescit, çocuk oyun alanı, yeşil alan, otopark, yaya, bisiklet ve koşu yolu, spor alanı ve gölet gibi sosyal donatı merkezleri de inşa edeceğiz. Bu projeyle birlikte şehrimizin eski yerleşim yeri olan Kazım Yurdalan Mahallesi’nin dokusunu modern iyileştirmeyle koruyup fiziksel bir değişimi hayata geçireceğiz." diye konuştu.


Konuşmalardan sonra İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen katılımcılarla beraber, Palandöken İlçesi Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 579 adet Konut İnşaatının temelini attı.



Hürriyet Yerel







Geri Dön