26 / 04 / 2024

Erzurum Pasinler'de metruk binalar yıkılıyor!

Erzurum Pasinler'de metruk binalar yıkılıyor!

Erzurum’un Pasinler İlçesi’nde metruk halde yer alan halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz haldeki metruk binaların yıkımı gerçekleştiriliyor. 



Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, “Halkın huzur ve güvenliği yanında, ilçenin değişim ve gelişimi için bu tür yapıları yıkıyoruz” diye açıklamalarda bulundu.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Pasinler’in tüm mahallelerinde başlatılan yıkım çalışmalarının yağan karın kalkmasıyla birlikte yeniden başlatıldığını söyleyen Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, 2017 yılında 250 yapının yıkıldığını açıkladı.

Başkan Sertoğlu, 2018 yılı içerinde ise şu ana kadar 42 yapının yıkıldığını vurguladı. Başkan Sertoğlu, “3194 Sayılı İmar Yasası gereğince, ilçemizde metruk halde bulunan ve halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapıları yıkıyoruz. Bunu halkımızın huzur ve güvenliği yanında, ilçenin değişim ve gelişimi yapıyoruz. Görüntü kirliliği yaratmasının yanı sıra sosyal risklere de yol açan binaların yıkım çalışmalarını bu yıl içerisinde devam edecek. Birçok yapıyı ise eğer kullanılacak halde ise tamir ediyoruz” dedi. 
 


Geri Dön