19 / 04 / 2024

Erzurum Turizm Ofisi açıldı!

Erzurum Turizm Ofisi açıldı!

Erzurum’da 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Turizm Ofisi’ açıldı.Erzurum bar ekibinin gösterisiyle başlayan törende açılış konuşmasını yapan Mazlumoğlu, Erzurum’da bu yıl turizm etkinliklerinin farklı yapıldığını söyledi.



Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Havuzbaşı Kent Meydanı’nda hazırlanan ’Turizm Ofisi’ düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Vali Dr. Ahmet Altıparmak, D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavi, Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdür vekili Hasan Mazlumoğlu, Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanı Ahmet Öz ve misafirler katıldı.


Erzurum bar ekibinin gösterisiyle başlayan törende açılış konuşmasını yapan Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdür vekili Hasan Mazlumoğlu, Erzurum’da bu yıl turizm etkinliklerinin farklı yapıldığını söyledi. Mazlumoğlu, “ Erzurum’umuzun ihtiyacı olan turizm ofisinin açılışını yapıyoruz. Şehrimize gelen turistleri daha iyi ağırlamak ve bilgilendirmek için turizm ofisimiz hizmete başladı.” diye konuştu.


ERZURUM TURİZM POTANSİYELİNDE EN ZENGİN İLLERDEN VE BÖLGELERDEN BİR TANESİDİR

Vali Ahmet Altıparmak, “Bu enformasyon bürosunu geldiğimiz gün açalım demiştik ama bu alanın düzenlenmesi nedeniyle bugüne açılış nasip oldu. Erzurum’un en önemli ihtiyaçlarından bir tanesini bugün açarak gidermiş olacağız. Artık turizm ülkelerin değil, illerin, ilçelerin ekonomisinde onların markalaşmasında en önemli unsurlardan biri haline gelmiştir. Adına ister sağlık turizmi ister kış turizmi deyin potansiyeliniz her neyse potansiyeliniz olmasa bile oluşturacağınız bir takım faaliyetlerde ve yatırımlarda potansiyel oluşturmak üzere turizm yapılmaktadır. Şehirlerin ekonomisinde en önemli unsur haline geldiyse bizde bunun üzerinde durmamız gerekir. Erzurum bu manada en zengin illerden ve bölgelerden bir tanesidir. Kış turizmi bunların en başında gelmektedir ama asıl şehrin doğal ve fiziki yapısı olarak hem de şehirleşmesi olarak eski ipek yolu şehri bir ticaret, kültür ve Selçuklu şehri olmasıdır.” dedi.


İLERİKİ TARİHLERDE D-8 TOPLANTILARIN BİRİNİ ERZURUM’DA GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ.

Erzurum’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavi, gençlik hayalinin Erzurum’a gelmek olduğunu ve bu hayalini bugün gerçekleştirdiğini söyledi. Erzurum bir çok alanda potansiyele sahip. D-8 ülkeleri arasında Erzurum turizm potansiyelini öne çıkaracak kararlar almak için çalışmalar yapacağım. İleriki tarihlerde D-8 toplantıların bir tanesini Erzurum’da gerçekleştirebiliriz.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından turizm ofisi hizmete açılarak protokol tarafından gezildi.



Hürriyet 



Geri Dön