26 / 04 / 2024

Erzurum Yukarı Mumcu Mahallesi dönüşüm kapsamında!

Erzurum Yukarı Mumcu Mahallesi dönüşüm kapsamında!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezinde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları Yukarı Mumcu Mahallesi'ni de kapsayacak.



Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları Yukarı Mumcu Mahallesi'nide kapsayacak. Çalışmalar kapsamında Atatürk Evi ile yan yana bulunan Yukarı Mumcu Camii de kaldırılarak başka bir noktada inşa edilmiş olacak.


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehir merkezinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla şehrin tarihi ve kültürel değere sahip eserlerini de gün yüzüne çıkardıklarını belirtti.


Çalışmalar kapsamında Yukarı Mumcu Mahallesi’nde bulunan Yukarı Mumcu Camii’ni de taşıyacaklarını açıklayan Başkan Sekmen, bu bölgede halihazırda devam eden çalışmaların olduğunu vurguladı. 


Sekmen, "Bu camimiz Atatürk Evi’nin hemen bitişiğinde bulunuyor. Burası tarihi ve kültürel öneme sahip mekanlarımız arasında yer alıyor. Biz buradaki camiyi aynı bölgede farklı bir noktaya taşıyacağız. Böylece hem oradaki yolu genişletmiş olacağız, hem de Yukarı Mumcu Camii’ni sıkışmış olmaktan kurtaracağız. Bu çalışma sayesinde ayrıca Atatürk Evi’nin etrafı da açılmış olunacak. Dolayısıyla turistik ve kültürel bir değere sahip bu bölge çok daha göz kamaştırıcı bir hal almış olacak" açıklamalarında bulundu.




Milliyet


Geri Dön