19 / 04 / 2024

Esas Gayrimenkul 5 AVM daha açacak!

Esas Gayrimenkul 5 AVM daha açacak!

Esas Gayrimenkul, 85 milyon dolar yatırımla Çanakkale’de ‘Esas 17 Burda’ alışveriş ve yaşam merkezini hayata geçirdi. Şirket 2016 sonuna kadar 5 AVM daha açmayı hedefliyor.



Esas Gayrimenkul, 85 milyon dolar yatırımla Çanakkale’de ‘Esas 17 Burda’ alışveriş ve yaşam merkezini hayata geçirdi. 2016 sonuna kadar 500 bin metrekare kiralanabilir alana ulaşmayı hedefleyen şirket 5 AVM daha açacak. 6 AVM’nin yatırım değeri 500 milyon doları bulacak.


Yurtiçi ve yurtdışında 1.5 milyar dolar değerinde gayrimenkul yatırımları bulunan Esas Holding şirketi Esas Gayrimenkul, AVM ve ofis pazarında büyüyecek. Çanakkale’de 85 milyon dolar yatırımla hayata geçirdikleri Esas 17 Burda alışveriş ve yaşam merkezini 9 Nisan’da açacaklarını söyleyen Esas Gayrimenkul CEO’su Kazım Köseoğlu, bu yıl Kocaeli ve Bolu’da 2 yeni AVM hayata geçireceklerini söyledi. AVM ve ofis alanında 2016 sonuna kadar 500 bin metrekare kiralanabilir alana ulaşmayı hedeflediklerini belirten Köseoğlu, “ 2015 sonuna kadar 220 bin metrekareye kiralanabilir alana ulaşacağız. 2016 bizim için hareketli bir dönem olacak ve 3 AVM hayata geçireceğiz. 2 yılda yaptığımız kadar işi bir yılda tamamlayıp 2016 sonunda 500 bin metrekareye sahip olacağız” dedi. 


Kazım Köseoğlu, 6 AVM projelerinin yatırım değerinin 500 milyon doları bulacağını ifade etti.  Esas 17 Burda’nın sıfırdan hayata geçirdikleri ilk AVM projesi olduğunu söyleyen Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, Çanakkale’yi 512 bin nüfusu, sanayisi ve 42 bini aşan üniversite öğrencileri ile Türkiye’nin dışa açılan kapısı olarak gördüklerini söyledi. Kamışlı, yurtdışında satın alma ve birleşme, Türkiye’de ise sıfırdan proje geliştirme yöntemi ile büyüyeceklerini ifade etti. 




8 MİLYON ZİYARETÇİ


Çanakkale’deki yeni yatırımları hakkında bilgi veren Köseoğlu, 34 bin metrekare alanda 130 mağazaya yer verdiklerini dile getirdi. Doğrudan 800, dolaylı olarak 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacaklarını belirten Köseoğlu, yılda 8 milyon ziyaretçi beklediklerini ifade etti. Bin 800 metrekare sinema, bin 750 metrekare eğlence merkezine yer verdiklerini söyleyen Köseoğlu, “Kiralama yapan markaların yüzde 80’i Çanakkale’ye ilk kez geliyor. Mağazaların yüzde 20’sini de yerel markalara ayırdık” dedi.


Gözü Almanya’da


İNGİLTERE ve ABD’de ofis ve alışveriş merkezi yatırımları olduğunu hatırlatan Kazım Köseoğlu, Kuzey Avrupa ülkelerine yatırım planladıklarını, önceliklerinin de Almanya olduğunu dile getirdi. Türkiye’de konut pazarına girmek istemediklerini, ticari gayrimenkulde büyüyeceklerini dile getiren Köseoğlu, fark yaratacak, en az 80-100 milyon dolar yatırım değerine sahip projelere imza atacaklarını kaydetti.



Gülistan Alagöz / Hürriyet



 


Geri Dön