23 / 04 / 2024

Esas Gayrimenkul yurtdışı yatırımlarını hızlandırıyor!

Esas Gayrimenkul yurtdışı yatırımlarını hızlandırıyor!

Yurtiçinde ard arda alışveriş merkezi yatırımlarını açıklayan Esas Gayrimenkul yurtdışındaki yatırımlarına hız verdi. New York'taki otelini 2016'da bitirecek Esas Gayrimenkul Londra'nın en büyük AVM'sini alıyor.



Yurtiçinde ard arda alışveriş merkezi yatırımlarını açıklayan Esas Gayrimenkul yurtdışındaki yatırımlarına hız verdi. New York'taki otelini 2016'da bitirecek Esas Gayrimenkul Londra'nın en büyük AVM'sini alıyor. 


ESAS Holding'in şirket Esas Gayrimenkul yurt içinde ardı ardına açtığı alışveriş merkezi yatırımlarını yurtdışına taşıyor. NewYork'ta otel yapan grup, kısa süre önce Hyatt Otel zinciri ile el sıkıştı. Esas Holding'in 2016'da Manhattan'da açacağı oteli Hyatt Otel zinciri kiraladı. Kısa süre sonra Londra'nın en büyük alışveriş merkezlerinden biri de Esas Gayrimenkul portföyüne girecek. 

Esas Holding New York'ta toplam 330 milyon dolarlık yatırımla bir otel, iki de ofis binası projesi yürütüyor. 


Esas Gayrimenkul'un başındaki isim Kazım Köseoğlu 5 yıldır Esas Holding'te çalışıyor. Son 3 yıldır gayrimenkul sektörüne odaklı. Hem yurt içinde hem de yurtdışında gayrimenkul projelerini yürütüyor. "2020 yılına kadar yapmak istedikleriniz var, adım adım yapıyoruz. 2015 yılına kadar koyduğumuz hedefleri tutturduk, 2015 yılının sonuna doğru yeni projeleri açıklamak için çalışıyoruz" diyen Kazım Köseoğlu, yatırım stratejilerini anlattı. 


Esas Gayrimenkul Türkiye'deki yatırımlarında önceliği AVM olmayan illere veriyor. Türkiye'de 23 üde AVM olmadığım ancak bazı illerde de AVM olmasına rağmen 'AVM yokmuş' gibi düşündüklerini söyleyen Köseoğlu, "Anadolu şehirleri de markaları görmek istiyor. Bir tişört için farklı şehirlere gidenler var. Sezon ürünlerinin satildığı mağazaları istiyorlar. Anadolu şehirlerindeki AVM'lerin çoğu outlet mantığında. 

Biz özellikle büyük üniversitelerin olduğu şehirlere gidiyoruz. 

Bazı yerlerde eski AVM'leri alıp yeniliyoruz" diyor. 


Esas Gayrimenkul Çanakkale, Zonguldak, Bolu, Kurtköy, Antalya ve İstanbul'da ofis, AVM ve bir de Antalya'da hastane projesi var. 

"Her ilde AVM olması şart mı?" sorusuna Köseoğlu, "AVM'ler aynı zamanda yaşam alam. İçinde kitapçısı, cafeleri olan yerler. 

Şehirlerde bu tip ihtiyaçlan karşüayacak yerler yok. Özellikle de üniversite gençliği için bu önemli bir ihtiyaç" yanıtını veriyor. 

Esas Gayrimenkul İstanbul'da AVM değü ofis binaları yapıyor. 

Maltepe'deki ofis binasının metro duraklan arasında planladıklarım anlatan Köseoğlu, istanbul'da şirketlerin ofis binası kiralarken en çok lokasyona önem verdiklerini söylüyor. Esas Gayrimenkul Maltepe - Kartal hattmda bir ofis binası daha yapmayı planlıyor. 


LONDRA'NIN EN BÜYÜĞÜ 


Esas Gayrimenkul Londra'da 350 bin metrekare kiralanabüir alan yönetiyor. Haziran sonunda Londra yakınlarında bir AVM'yi daha portföylerine katacaklarım açıklayan Köseoğlu, '60 bin metrekare kiralanabilir alam olan bu AVM Londra'nın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olacak' diyor. 


Hürriyet


Geri Dön