29 / 03 / 2024

Esas Gayrimenkul'den Bolu’ya 85 milyon dolarlık AVM!

Esas Gayrimenkul'den Bolu’ya 85 milyon dolarlık AVM!

ESAS Holding bünyesinde ağırlıklı olarak ticari gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Esas Gayrimenkul yatırımlara devam ediyor.




ESAS Holding bünyesinde ağırlıklı olarak ticari gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Esas Gayrimenkul yatırımlara devam ediyor. Yurtdışında satın alma ve birleşme; Türkiye’de ise sıfırdan yatırım stratejisi ile ilerleyen Esas Gayrimenkul, Bolu’da yaklaşık 85 milyon dolarlık bir yatırımla “Esas 14 Burda” AVM projesini hayata geçirdi. 


Esas 14 Burda projesi toplamda 35 bin metrekare kiralanabilir alan ve 17 bin metrekarelik orta ölçekli, 5 bin metrekarelik büyük ölçekli mağazaları ile toplamda 120 adet mağaza, hipermarket, elektronik market ve yapı market alanları ile bir sinerji yaratıyor. Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, “Bolu’nun en büyük alışveriş ve yaşam merkezi olma özelliğine sahip olan Esas 14 Burda; dünya standartlarındaki özellikleri ile Bolu’yu beklediği markalar ile tanıştıracak” dedi. 


Bolu’nun önemli bir ekonomik güce sahip olduğuna dikkat çeken Erhan Kamışlı, “Bolu ilimiz; Türkiye sıralamasında kişi başı milli gelirin en yüksek il olması, 30 bin kişilik üniversite öğrencisinden oluşan genç nüfus potansiyeli, coğrafi konumu, dört mevsim sunduğu turizm imkanları, Abant ve Kartalkaya gibi Türkiye’nin önemli merkezlerini bünyesinde bulundurmasıyla da bizim için cazip bir yatırım noktası haline geliyor. Bolu ilimiz; katma değer yaratacak, sürdürülebilir kalkınma sunacak yatırımlar ile geleceğe büyüyerek ilerleyecek. Bolu’da gerçekleştireceğimiz Esas 14 Burda projemiz bizim için anlamlı bir yatırım. Bolu’da yaklaşık 1000 kişilik ciddi bir istihdam yaratmak; bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamak, Bolu halkımıza yaraşır hizmetler sunmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.


Hürriyet 



Geri Dön