19 / 04 / 2024

Esen Plastik, Menemen'de yeni fabrika kuracak!

Esen Plastik, Menemen'de yeni fabrika kuracak!

Esen Plastik, Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımına başlayacağı yeni fabrikasıyla kapasitesini ve ürün gamını genişletecek. Esen Plastik, sağlam hamleleri ve yapacağı yeni yatırımlarla adından söz ettirmeye devam edecek.



Altyapı sistemlerine sunduğu son teknoloji ürünü, kaliteli ve dayanıklı plastik borularla adını sektörüne kazıyan Esen Plastik, sağlam hamleleri ve yapacağı yeni yatırımlarla adından söz ettirmeye devam edecek. 


Gerek yurt içi gerekse yurt dışında yürütülen yapı projelerinde alt yapı alanında ana tedarikçi konumunda olan firma, altyapı sektörüne yönelik değişik çaplarda HDPE ve CTP boru üretimi yapan Türkiye'deki tek firma olma özelliği taşıyor. 


Özellikle yurt dışında önemli inşaat projelerini yürüten Polimeks, Yenigün İnşaat, Kalyon İnşaat ve Cengiz İnşaat gibi firmaların ve resmi kurumların ana tedarikçisi olduklarım belirten Yönetim Kumlu Başkanı Salih Esen, "Yurt içinde de 3. köprü ve 3. havalimanı projelerinde borularımızın kullanıldığını görmek bizi mutlu ediyor" şeklinde konuştu. 2015'te kapasite ve verimliliği artırmaya, otomasyona yönelik yatırımlar yaptıklarını belirten Salih Esen, şunları söyledi: 'En modern' vurgusu "Yeni yılda Menemen Plastik İhtisas OSB'de sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın en modern plastik boru fabrikasının inşaatına başlayacağız. 

Çalışmalarımız hızla ilerliyor. 80 bin metrekarelik alanda kurulacak Avrupa'nın en modern ve akıllı fabrikasında en modern otomasyon yön temleriyle plastik boru üreteceğiz." 


Milliyet Ege


Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


 Çeşitli sektörlere yönelik plastik boru üretimi gerçekleştiren Esen Plastik, Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde kuracağı tesisin yapımına bu yıl başlayacak. 


2015 yılında kapasite ve verimliliği artırmaya ve otomasyona yönelik yatırımlar yaptıklarını belirten Esen Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, yeni yılda bu yatırımların meyvelerini almayı amaçladıklarını ifade etti. Esen, 2016'da Menemen Plastik İhtisas OSB'de sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın en modern plastik boru fabrikasının inşaatına başlayacaklarını belirterek, "Proje çalışmalarımız hızla ilerliyor. 80 bin metrekarelik alanda kurulacak Avrupa'nın en modern ve akıllı fabrikasında en modern otomasyon yönetmleriyle plastik boru üreteceğiz. Yeni ürün çeşitlerimizi de mevcut ürün gamımıza ilave ederek bu modern tesiste üretime geçeceğiz. Ayrıca yeni yılda yapılacak bir çok ihale ve piyasada bizim ürünlerimize yönelik potansiyel mevcut. 2016 yılında her şey yolunda gider ve bu alt yapı yatırımlarının sürekliliği sağlanırsa 2016 yılının 2015'e oranla çok daha pozitif geçeceğine inanıyoruz" dedi. Gerek yurt içi gerekse yurt dışında yürütülenyapı projelerinde alt yapı alanında ana tedarikçi konumunda olduklarını söyleyen Esen, "Altyapı sektörüne yönelik değişik çaplarda HDPE ve CTP boru üretimi yapan Türkiye'deki tek firmayız. Özellikle yurtdışında önemli inşaat projelerini yürüten Polimeks, Yenigün İnşaat, Kalyon İnşaat ve Cengiz İnşaat gibi firmaların ve resmi kurumların ana tedarikçisiyiz. Yurt içinde de 3. köprü ve 3. havalimanı projelerinde borularımızın kullanıldığını görmek bizi mutlu ediyor" şeklinde konuştu. 


Kârsız ürünleri eledik 2015 yılını geride bırakırken hem geçtiğimiz yüın değerlendirmesini yapan hem de yeni yıla dair hedeflerini anlatan Esen, "2014 yılı başından itibaren uyguladığımız tedbirler sayesinde her açıdan sıkıntılı geçen 2015 yılını başarıyla tamamladık. Dünya değişirken bu değişime ayak uydurmak için şirketlerin bir takım tedbirler alması gerekiyor. Biz de 2014 yılından başlayarak özellikle kârsız ürün ve zor pazar koşullarında sıkıntı yaratan, özellikle çek kanununda yapılan değişiklikler nedeniyle uzun vadeli birtakım satışlara konu olan ürün sayımızı azalttık" dedi. 


Dünya


Geri Dön