25 / 04 / 2024

Esenbahçe Konutları'nda 150 bin TL'ye! İcradan!

Esenbahçe Konutları'nda 150 bin TL'ye! İcradan!

Büyükçekmece 1. İcra Dairesi, İstanbul İli, Esenyurt İlçesi, Esenyurt Köyü, 1208 ada, 10 parselde yer alan Esenbahçe Konutları içerisinde A5 Blok, zemin kat, 6 nolu konutu satışa sunuyor



Büyükçekmece 1. İcra Dairesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. BÜYÜKçEKMECE 1. İCRA DAİRESİ GAYRİMENKUL AçIK ARTIRMA SURETİYLE SATIşž İLANI

DOSYA NO: 2009/ 2221 TALİMAT

Bir borçtan dolayı ipotekli bulunan ve satılmasına karar verilen ve aşağıda tapu kaydında adedi, cinsi, evsafı, önemli özellikleri, kıymeti ve satış şartları belirtilen taşınmaz açık arttırma suretiyle İcra Müdürlüğümüzce satılarak paraya çevrilecektir. Gayrimenkul Satış ilanı ilgililerin dosya ve tapu kaydındaki adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adreste tebligat yapılamaması halinde ilgililere yine bu adreste 7201 sayılı Tebligat Kanunun 35. md. göre tebligat yapılacağı veya adresi bilinmeyenler içinde işbu satış ilanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur. Büyükçekmece 1. İcra Müdürlüğü'nün 2009/2221 Talimat sayılı dosyası ile 08.06.2009 tarihinde düzenlenen ve kesinleşen Gayrimenkulun Kıymet Takdirine ilişkin Bilirkişi Raporuna göre;

GAYRİMENKULUN TAPU KAYDI: istanbul ili, Esenyurt ilçesi, Esenyurt Tapu Sicil Müdürlüğünde kayıtlı, Esenyurt köyünde kain, tapunun 1208 ada, 10 Parsel numarasında kayıtlı, 30/9600 arsa paylı A5 Blok, zemin Kat, 6 nolu mesken niteliğindeki taşınmazın tamamı olduğu belirtilmiştir.

GAYRİMENKULUN İMAR DURUMU: Esenyurt Belediye Başkanlığı'nın 06.05.2009 tarihli yazısında; istanbul ili Esenyurt ilçe ¬si 1208 ada 10 parsel, Esenyurt Belediye Meclisince 06.06.2008 tarih ve 2008/31 sayılı meclis kararı ile, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisince ise 18.07.2008 tarih ve 1754 sayılı meclis kararı ile onaylanan Esenyurt 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planında, Hmax:28.50 mt ticaret+konut alanında kaldığı belirtilmektedir.

GAYRİMENKULUN HALİ HAZIR DURUMU VE NİTELİKLERİ: Söz konusu gayrimenkul, tapunun Esenyurt 1208 ada 10 parselinde kayıtlı 30/9600 arsa paylı A5 Blok zemin kat 6 bağımsız bölüm nolu meskeni olup, adres olarak Esenyurt Mehterçeşme mahallesi Ufuk caddesi Esenbahçe konutları A5 Blok zemin kat No:6'da yer almaktadır. Esenyurt 1208 ada 10 parsel üzerinde 5 blok 295 daireden oluşan Esenbahçe Konutları adlı site inşa edilmiş olup, satışa konu olan 6 bağımsız bölüm nolu mesken, site içindeki 9 katlı A5 Blok üzerinde yer almaktadır. Daireye girişte antre, koridor, mutfak önü balkon, yanı salon, karşısı 1 banyo wc ve ayrı wc, koridor sonu banyolu ebeveyn yatak odası, önü balkon ve ayrı 2 yatak odasından ibaret olup takribi 104 m2 inşaat alanlıdır. Islak zeminler seramik, salon ve odalar zemini laminant parke olup, iç mekan kapılar amerikan panel, giriş kapısı çelik, pencereler PVC ısı camlı, tavanlar kartonpiyer, mutfak tezgah üstü ve altı dolaptı, banyolar küvet ve Hilton lavabolu, ısınma doğalgaz kombi kaloriferlidir. Ana bina asansörlü, kameralıdır. Yapı yeni inşa olup parsel çevresi ihata duvarlı, siteye giriş ve çıkışlar güvenlik kontrollü, bahçe içi peyzaj düzenlemelidir. Siteye ait kapalı otopark mevcuttur. Gerek blok ve gerekse bağımsız bölüm kaliteli bir isilik ve malzeme şartıyla gerçekleştirilmiştir. Ulaşım çok bol geniş imkanlı, çarşı, iş yerleri ve toplu taşım araçları durağı yakında yürüme mesafesindedir. Esenbahçe Konutları yerleşim alanı içinde çocuk parkı, sosyal tesis, basket sahası, her blok arası kamelyalar olup yerleşim bütünü ile modem şehircilik anlayışıyla inşa edilmiştir.

GAYRİMENKULUN KIYMETİ: Satışa konu taşınmazın, bulunduğu yeri, yöresi, mevkii, imar durumu, inşa tarzı, halihazır vaziyeti, toplu taşıma ve alışveriş noktalarına yürüme mesafesinde oluşu, bu civardaki daire alım satım rayiçleri, kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi, günün iktisadi koşulları da göz önünde bulundurularak dairenin tamamının değerinin 150.000,00TL olduğu kanaatine varılmıştır.

SATIşž şžARTLARI: Yukarıda tapu kaydı, imar durumu, hali hazır durumu, evsafı ve kıymeti belirtilen taşınmazın tüm müştemilat, mütemmim cüzleri ve tüm teferruatlan ile birlikte;

1- Taşınmazın birinci satışı 02/05/2011 Pazartesi günü, saat: 11:00 -11:10 arasında BÜYÜKçEKMECE 1. İCRA MÜDÜR-LÜĞÜ1 NDE açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa ala-cakları mecmuunu ve satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla taşınmaz 12/05/2011 Perşembe günü saat: 11:00 -11:10 'da aynı yer ¬de ve aynı saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. İkinci artırmada ise rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve tahmin edilen kıymetin %40'nı satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin %20 si nispetinde nakit veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde İİK.md.130 gereğince 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale damga vergisi, K.D.V, tapu alım harcı ve gayrimenkulun teslim masrafları alıcıya aittir. Tapu satım harcı, taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler ile tellaliye resmi satış bedelinden ödenir.

3- Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi, talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya İİK.md.130 uncu maddeye göre verilen süre işinde nakden ödemek zorundadırlar.

4- İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin (*) ve irtifak hakkı sahiplerinin bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içerisinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu siciliyle sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

5- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içerisinde ödenmezse İİK.nun 133.maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir. Bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

6- İşbu satışın gazetede yayınlanan ilanı, tapuda adresi olmayanlar için İİK m 127 gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan ve tebliğ olunur.

7- şžartname satış gününden 10 gün öncesinden itibaren herkesin görebilmesi için dairemizde açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/2221 Tal. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur, (icra İflas Kanunu M.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. Yönetmelik Örnek No.27


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön