23 / 04 / 2024

Esenler Belediyesi'nde ihalesiz ve bedelsiz tesis devri tartışması!

Esenler Belediyesi'nde ihalesiz ve bedelsiz tesis devri tartışması!

Esenler Belediyesi, Sayıştay’ın ihalesiz ve bedelsiz olarak özel firmaya protokolle devredilmesini mevzuata aykırı bulmasına rağmen ilçedeki geri dönüşüm işi için yine protokol yapmak üzere meclis kararı verdi. CHP'li Meclis Üyesi Kemal Şahin, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.



Esenler Belediyesi, Sayıştay’ın ihalesiz ve bedelsiz olarak özel firmaya protokolle devredilmesini mevzuata aykırı bulmasına rağmen ilçedeki geri dönüşüm işi için yine protokol yapmak üzere meclis kararı verdi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Sayıştay, Esenler Belediyesi'nde en son 2019'la ilgili gerçekleştirdiği denetimde; belediyelere bir imtiyaz olarak verilen ambalaj atıklarının toplanması işinin gelir getirici faaliyetler olmasına karşın bir protokolle çevre lisanslı özel kuruluş olan bir firmaya ihalesiz ve herhangi bir bedel alınmadan devrinin mevzuata aykırı olduğunu belirtti. Raporda “İdareye ait imtiyazın belirtilen şekilde devrinin kamu menfaatine ve mevzuata aykırı olduğu açıktır. Hâlbuki bahsi geçen imtiyazın, gelir getirici özellikte olması nedeniyle 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre devredilmesi veya kiraya verilmesi gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı. 

Esenler Belediyesi nde ihalesiz ve bedelsiz tesis devri tartışması!

CHP'li Meclis Üyesi Kemal Şahin konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, “Gelir getirici faaliyet olan geri dönüşüm tesisini ihalesiz ve hiçbir bedel almadanbir şirkete verdiniz. Geri dönüşüm tesisinin bulunduğu alandan 10 yıldır kira bedeli almadınız. Geri dönüşüm tesisinden kira bedeli karşılığı 500 bin defter aldığınızı ve bunları da öğrencilere dağıttığınızı söylüyorsunuz. Dağıtılan defter 500 binin çok altında. Kaba bir hesapla bu tesisin kira bedeli, dağıtılan defter maliyetinin de yanına bile yaklaşamaz. Sayıştay'ın uyarılarını dikkate almalısınız” diye konuştu.

Esenler Belediyesi'nin Hazine'ye devredilen arsaları mecliste!

Esenler Belediyesi gayrimenkullerini sattı mı?


Geri Dön