29 / 03 / 2024

Esenyurt Akkoza'ya Fevziye Mektepleri gelmeyecek!

Esenyurt Akkoza'ya Fevziye Mektepleri gelmeyecek!

Garanti Koza Genel Müdürü Dr. Ahmet Murat Binark, Batı Yakası'nın okul alanına Feyziye Mektepleri'nin gelmeyeceğini söyledi



Esenyurt'ta hayat geçirilen Akkoza projesiyle ilgili son gelişmeler hakkında bilgi veren Garanti Koza Genel Müdürü Dr. Ahmet Murat Binark, "Projedeki okul alanına Feyziye mektepleri gelmeyecek. Proje yönetimi, okul yönetimi ile anlaşamadı. Başka bir eğitim kurumu gelecek. Şimdilik kimin geleceği belli değil. Görüşmeler sürüyor" dedi.

Hastane konusunda da sıkıntı olduğunu hatırlatan Binark, "Buradaki sıkıntı bizden kaynaklanmıyor. Hastane projesine talip çok. Fakat Sağlık Bakanlığı yeni hastane açılmasına izin vermiyor. Mevzuatla ilgili sıkıntı var. Bizimle alakalı bir olay yok. Devlet hiçbir hastane izni vermiyor. Sağlık bakanlığıyla alakalı bir şey. Sağlık bakanlığı, devlet hastanelerinden özel hastanelere doktor akımı olduğundan ve sağlık bakanlığının görüşüne göre yeteri kadar hastaneler olduğundan yeni hastaneler açma izni vermiyor. Yerli büyük zincirlerin hemen hemen hepsi buraya hastane açmaya talip. Yabancılarla görüşmüyoruz. Çünkü, hastane açılması şimdilik mümkün görünmüyor. Bu durumda kimseyi yormak istemiyoruz" diye konuştu.
 
Akkoza'nın birinci ve ikinci etabını Ak-İş ile ortak hayata geçirdiklerini hatırlatan Ahmet Murat Binark üçüncü etabı Garani Koza'nın tek başına yapacağını belirtti. 
 
Akkoza'nın birinci etabında 3-4 aylık gecikme olacağını hatırlatan Binark konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "İnşaatta 3-4 aylık gecikme çok normal. Bizde daire alan 1.500 kişi varsa  5-10 kişidir soran. Diğerleri ilgilenmez bile. Çünkü neden? Çoğunluk yatırımcıdır daire alanların. Çok erken teslim ederseniz bu sefer aidat ödeme sıkıntısı başlar. Bu noktada gecikme iyi bile oluyor. Projenin üçüncü etabının basın lansmanını 17 Mayıs'ta yapacağız. Dükkanların ise satışı sürüyor"
 
Garanti Koza'nın, Ak-İş Gayrimenkul ile birlikte Akfil Holding'i devir aldığını hatırlatan Ahmet Murat Binark bu konuda şu bilgileri verdi: "Mermerci ailesine ait olan Akfil'in yüzde 51 hissesini devir aldık. Yüzde 49'u ailede kaldı. Geriye kalan yüzde 51'lik kısımda Ak-İş Gayrimenkul ile eşit oranda ortağız. Yüzde 49'lık kısım için ödeme yaptık. Ödediğimiz rakamı şimdilik açıklayamıyoruz. Aramızda gizlilik anlaşması var. Akfil'in 3 önemli arazisi var. Şimdi bunlarda proje geliştirmek için çalışıyoruz. İlki Çamlı'cadaki 50 bin metrekare arazi. 220 metrekare alanlı 40 dubleks daire yapacağız. İkincisi Bakırköy ve Zeytinburnu'daki Çırpıcı arazisi. 49 ve 15 biner metrekare alanlı iki arsa. Üçüncüsü ise Hoşdere arsası. Burası da 230 bin metrekare. 3 arsada projelere imza atacağız.   
Tebernüş Kireçci

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Hastane ve okul kesinlikle yapılıyor

Ahmet Murat Binark, Akkoza projesinde bir süredir belirsizliğini koruyan hastane ve okul yatırımlarının kesinlikle yapılacağını açıkladı

Esenyurt Bahçeşehir'deki Akkoza projesi geçtiğimiz aylarda ortaklık yapısındaki değişikliklerle gündeme gelmişti. Ünlü yatırımcı Corio'nun ortaklıktan ayrılması paralelinde projenin ortaklık yapısı değişmişti.
Yapılan son açıklamalarda Akkoza'nın birinci ve ikinci faz konutlarında inşaatın Garanti Koza ve Akiş ortaklığıyla devam edeceği belirtilmiş, Üçüncü fazda ise sadece Garanti Koza yer alacağı ifade edilmişti.

Hastanede büyüklerle görüşüyor
Akkoza projesinde gelişmeler sürüyor. Proje hakkında bilgi veren Garanti Koza Genel Müdürü Dr. Ahmet Murat Binark, okul ve hastane yapımı konusunda bir süredir yaşanan  belirsizliklere açıklık getirdi.  Burada yer alacak hastane için üç-dört büyük grupla görüşmelerinin sürdüğünü belirten Binark, hastaneye ayrılan 10 bin metrekare büyüklüğe sahip ve 10 milyon dolar değere sahip olan arsanın 2.5 emsale sahip olduğunu kaydetti.
Binark, şöyle konuştu: "Olumlu geri dönüşler alındı. Ancak halihazırda hastane izinlerinin alınması yavaş işleyen bir prosedür. Hastane arsası olarak ayrılan yere Akkoza olarak başka bir proje kesinlikle yapılmayacak; burası mutlak hastane olarak Akkozalılara hizmet verecektir."

Feyziye ile pazarlık sürüyor
Akkoza'da açılacak okulla ilgili olarak da uzun bir süredir Feyziye Mektepleri Vakfı ile görüşmelerinin sürdüğünü belirten Binark, şu an pazarlık aşamasında olduklarını söyledi. Binark, "Vakıf, okul arsasını bedelsiz olarak devir alıp, okulu kendi imkanları ile yapmak istiyor.
Taleplerimizi karşılıklı onayladığımız anda okul yapımının startını hemen veriyor olacağız. Bahse konu bu arsanın da değeri 15 milyon dolar mertebesinde" diye konuştu.

3-4 aylık gecikme
Akkoza'nın birinci etabında 3-4 aylık gecikme olacağını bildiren Binark, bu gecikmenin son derece normal olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Dairelerin teslim zamanını  1.500 kişiden ancak 5-10'u sorar. Diğerleri ilgilenmez bile. Çünkü, daireleri alanlar genellikle yatırımcıdır. Çok erken teslim etmeniz aidat ödeme sıkıntısı anlamına gelir. Bu noktada gecikmenin iyi olduğu bile söylenebilir."

ÜÇÜNCÜ ETAPTA SADECE GARANTİ KOZA YER ALACAK
Garanti Koza ve Akiş ortaklığıyla Esenyurt'ta inşası devam eden Akkoza projesinde 1+1'den 5+2 penthouse'lara kadar çeşitlilik gösteren toplam 5 etapta 5 bin 500 konut bulunuyor.  Akkoza'da bulunan Akkoza AVM'de 21 bin metrekare kurulu 5 bin metrekarelik kapalı alana sahip özel kulüp çatısı altında kapalı ve açık yüzme havuzları, fitness merkezi, SPA, tenis kortları ve özel bir restoran yer alacak. Akkoza projesinin birinci ve ikinci etabı Garanti Koza ve Akiş ortaklığıyla yapılyor. 17 Mayıs'ta lansmanı gerçekleştirilecek üçüncü etap ise sadece Garanti Koza tarafından hayata geçerilecek.

AKFİL'E ÖDEDİĞİ RAKAMI ŞİMDİLİK AÇIKLAMIYOR
Garanti Koza'nın, Ak-İş Gayrimenkul ile birlikte Akfil Holding'i devraldığını hatırlatan Ahmet Murat Binark bu konuda şu bilgileri verdi: "Mermerci ailesine ait olan Akfil'in yüzde 51 hissesini devir aldık. Yüzde 49'u ailede kaldı. Geriye kalan yüzde 51'lik kısımda Ak-İş Gayrimenkul ile eşit oranda ortağız. Yüzde 49'luk kısım için ödeme yaptık. Ödediğimiz rakamı şimdilik açıklayamıyoruz. Aramızda gizlilik anlaşması var."
Çamlıca, Bakırköy ve Hoşdere'ye üç proje
Akfil'in üç önemli arazisi üzerinde projeler geliştirmeye karar verdiklerini bildiren Binark, "İlki Çamlıca'daki 50 bin metrekare arazi. 220 metrekare alanlı 40 dubleks daire yapacağız. İkincisi Bakırköy ve Zeytinburnu'nda 49 ve 15'er bin metrekarelik iki arsa.  Üçüncüsü ise Hoşdere arsası. Burası da 230 bin metrekare. Üç arsada projelere imza atacağız"  diye konuştu.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön