23 / 04 / 2024

Esenyurt Garanti Koza İlkokulu’nun temeli atıldı!

Esenyurt Garanti Koza İlkokulu’nun temeli atıldı!

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, ilçede yapacakları 22 okuldan ilki olan Örnek Mahallesi Garanti Koza İlkokulu’nun temel atma törenine katıldı. Kadıoğlu, yapılacak okullarla ilçede eğitim kalitesinin artacağını bildirdi...




Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, ilçede yapacakları 22 okuldan ilki olan Örnek Mahallesi Garanti Koza İlkokulu’nun temel atma törenine katıldı.


Esenyurt’ta yapılacak 22 okuldan ilkinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Garanti Koza Holding Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda Esenyurtlu katıldı.


Temel atma töreninde bir konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, seçimin son günü dahi temel atabileceğini, yeni dönemde 22 okul temelinin atılacağını ve ilçede eğitim seviyesinin daha da yükseleceğini söyledi. Başkan Kadıoğlu, “Bu mahallemizde geçmişten gelen vatandaşlarımızın tapu sorunu var. Bizden öncekiler, 10 sene evvel bazı emlakçılarla 7 parsel diye vatandaşlara Akfil Holding arazisini millete satarak işgalci konumuna getirdiler. Daha sonra insanları mahkemeye verdiler ve yıkım kararıyla para cezası çıkardılar. Biz göreve geldikten sonra bunları kaldırdık. Akfil Holdingden bu bölgeyi satın aldık, ifrazı yaparak evlerinizi koruduk. O zamanlar burası bir çukur, çamur ve mezbelelik bir haldeydi. Biz geldik altyapısını, yol ve 25 dönüm parkı buraya yaptık. İstediğimiz burada yaşayan vatandaşların rahat ve huzurlu yaşamasıdır. Birileri diyor ki, seçim var diye temel atıyorlar. Yarında başka bir okul için temel atacağız. Bizim işimiz nedir? Hizmettir. İster seçim olsun ister olmasın, biz zaten seçimi sizin sayenizde alacağız. Bir gün öncede biz bu temelleri atarsak, Eylül ayında eğitime başlatırız. Önümüzdeki dönem için 22 tane okul yapacağımızı söyledik. Esenyurt ‘ta eğitimin yükselmesi için temelleri atmaya devam edeceğiz. Bu okulumuz mahallemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.


“6 AYDIR HER GÜN TEMEL ATIYOR, HER GÜN AÇILIŞ YAPIYORUZ”


Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci ise, “Esenyurt’ta 6 ay önce göreve başladım. Fakat her hafta bir temel atma töreni ve her hafta bir açılış gerçekleştiriyoruz. Bugün güzel bir temel atma töreni gerçekleştiriyoruz. Böyle hizmetlerin ilçemizde gerçekleşmesi dolayısıyla burada görev yapmaktan son derece mutluyum. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu ve eğitime katkı sunan yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.


“HALKIYLA BÜTÜNLEŞMİŞ BİR BAŞKAN”


Açılışta bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem ise uzun yıllardır siyasetin içinde olduğunu ve Esenyurt’un dünü ile bugünü arasında çok büyük fark olduğunu ifade etti. Erdem, “Tarihimiz açısından böyle özel ve anlamlı bir günde Esenyurt ‘ta temel atma mutluluğunu yaşıyoruz. Buradan Çanakkale’de şehit düşen tüm insanlarımız rahmetle anıyoruz. Esenyurt ‘ta bugün gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde doğrusunu söylemek gerekirse, oldukça heyecan yüklü, geleceğe umutla bakan ve halkıyla bütünleşmiş bir belediye başkanı görmenin mutluluğu içerisindeyim. Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu, Esenyurtlu vatandaşlarımızla güzel bir iletişim kurduğunu görüyoruz. Bizim ömrümüz buralarda siyaset yapmakla geçti. Geçmişte Esenyurt’a ayakkabılarla değil çizmelerle dahi zor gelirdik. Bugün Necmi beyin başkanlığında Esenyurt yalnız İstanbul’un değil Türkiye’nin cazibe merkezlerinden bir tanesi olmuş durumdadır” dedi.


Temel atma töreninde yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde Garanti Koza İlkokulu için ilk harç döküldü.



Milliyet


Geri Dön