29 / 03 / 2024

Esenyurt gayrimenkul yatırımcısının radarında!

Esenyurt gayrimenkul yatırımcısının radarında!

Avrupa yakasında 'markalı ev' denildiğinde ilk akla gelen bölgelerin başında Esenyurt geliyor. Uzmanlar, çoğunlukla nitelikli evlerin yer aldığı bölgenin önümüzdeki 5 yıllık süreçte cazibesini artıracağı konusunda hem fikir.



Markalı evlerin giderek çoğaldığı Esenyurt, yerli yatırımcının yanı sıra yabancı yatırımcının da radarında. Bölgeye özellikle Araplar'm ilgisi yoğun. Avrupa yakasının nitelikli konut projelerinin yoğun olduğu bölgelerinin başında gelen Esenyurt'ta çoğunlukla yeni evler var. Şehir merkezine göre arsa maliyetlerinin düşük olması nedeniyle Esenyurt'ta ev fiyatları daha cazip. Ayrıca bölgedeki konutlar, site içerisinde güvenlikli ve sosyal imkanları çeşitli. Özellikle 1+1 ve 2+1 daireler de yoğunlukta. 



Metro bölgeye doping yapacak


Esenyurt gayrimenkul yatırımcısının radarında!




E-5 Karayolu ve TEM Otoyolu'nun orta noktasında konumlanan Esenyurt'un planlanan metro hattının gelmesiyle daha cazip hale geleceğini söyleyen EVA Gayrimenkul Değerleme Direktörü Zuhal Balsarı, "Esenyurt metrosu tamamlandığında BakırköyTüyap arası 40 dakika sürecek. 2019 sonrası gündemde olacak olan Esenyurt-Beylikdüzü-Avcılar raylı sistem hattı tamamlandığında ise 2 semt arası 25 dakikada aşılacak" dedi. Ulaşım yatırımlarıyla bölgenin daha fazla gelişim göstereceğini düşündüklerini belirten Balsarı, "Ayrıca yakın çevrelerde yapılan alışveriş merkezi, hastane, okul, özel üniversite yatırımları da bölgenin tercih edilebilirliğini arttırıyor. 'Önümüzdeki 3 ila 5 yıllık periyodla bölgenin rantının artacağını ye projelerin yatırım amaçlı talep görmesinin devam edeceğini düşünüyoruz" dedi. 


Kazandırmaya en elverişli bölge


 Esenyurt gayrimenkul yatırımcısının radarında!




İstanbul geneline bakıldığında ortalama metrekare fiyatlarının 5 bin ila 8 bin lira arasında olduğunu söyleyen Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, "Esenyurt fiyatı 3 bin lira olan tek bölge. Dolayısıyla Esenyurt, konut üretilebilen, gelişime açık, yabancı talebi alan ve arazi stoğu giderek azalan bir bölge olduğu için prim yapmaya en elverişli bölge olarak öne çıkıyor" diye konuştu. 


En yüksek metrekare fiyatı 3 bin lira 


Esenyurt'ta markalı ev fiyatları konum, kat, manzara ve cephe gibi kriterlere göre değişiklik gösteriyor. Genellikle orta gelir grubuna hitap eden bölgenin yeni evlerinde metrekare fiyatları 1500 liradan başlıyor. En yüksek metrekare fiyatı ise 3 bin liraya kadar çıkıyor. 




Posta


Geri Dön