29 / 03 / 2024

Esenyurt İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği kurulacak!

Esenyurt İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği kurulacak!

Esenyurtlu müteahhitler belediyenin de desteğiyle dernekleşiyor. Birkaç ay içinde kurulacak dernek bölgede sayıları 500’ü bulan firmaları kontrol altına alacak. Dernek, Esenyurt’ta yeni konutzede oluşmasının önüne geçecek...




ESENYURTLU müteahhitler belediyenin de desteğiyle dernekleşiyor. Birkaç ay içinde kurulacak dernek bölgede sayıları 500’ü bulan firmaları kontrol altına alacak. Esenyurt’ta yeni konutzede oluşmasının önüne geçecek dernek, yabancı yatırımcı gözünde de Esenyurt’u temize çıkaracak.


İSTANBUL’da konut sektörünün en hızla büyüdüğü ilçelerin başında gelen Esenyurt’ta, ‘Esenyurt İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği’ kurulacak. Bölge, geçtiğimiz yıl iflas eden firmalar ve yarım kalan inşaatlar nedeni ile olumsuz anılmaya başlamıştı. Bu durumu telafi etmek ve yeni konutzede oluşmasının önüne geçmek için harekete geçen Esenyurt Belediyesi dernek kurulmasına öncülük edecek. Derneğin birkaç ay içinde çalışmalara başlayacağını belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Bölgede herkes markalı konutları biliyor. Ama sokak arasındaki firma sayısı 500’ü bulur. Bu firmalardan bazıları maddi yetersizlikle işe başlıyor ve halkı mağdur ediyor. Bu dernek sayesinde bu mağduriyetin önüne geçeceğiz. Esenyurt’ta belediye ya da imar sorunu yok. Firmaların kendi finansal sorunu var” dedi.


VATANDAŞ DA BİLGİ ALACAK

Dernek Başkanı ve Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Esenyurt’un vizyonunu yukarı çekmeyi hedeflediklerini söyledi. Derneğin ilk toplantısını yaptığını ve gerekli yasal işlemleri tamamlamak üzere olduklarını belirten Özyurt, “Belediye bölgedeki tüm firmaların geçmişini bilmiyor. Dernek olarak biz tüm firmaların finansal gücü ve iş kalitesi hakkında bilgi sahibi olacağız ve bu bilgileri belediye ile paylaşacağız” dedi. Özyurt, bölgeden ev sahibi olmak isteyen vatandaşların da dernekten bilgi alabileceğine dikkat çekti.


SORUNLU İNŞAATLARA UMUT DOĞDU

Esenyurt’ta yarım kalan inşaatlar için çözüm bulmak istediklerini söyleyen Özyurt, “Esenyurt’ta maddi sorunlar nedeni ile çıkmaza giren yaklaşık 5 bin konut var. Bu durum bölgenin kanayan yarası. Bu firmaları kurtarmamız hem bölgeyi hem de o firmalardan ev alanları refaha kavuşturur” dedi. Esenyurt’tan ev alıp mağdur olanlar arasında yabancı yatırımcılar da bulunuyor. Şirket olarak yabancı yatırımcıyı bölgeye çekmek için çalıştıklarını söyleyen Özyurt, dernek olarak da yabancı yatırımcı gözünde Esenyurt’un imajını tazeleyecek çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.


400 milyon dolara 3 yeni proje

ESENYURT, Beylikdüzü ve Bahçeşehir’de “N” markalı projeler hayata geçiren Özyurtlar İnşaat, üst gelir grubuna hitap eden “1” markalı projelerinin ilkini Büyükçekmece’de satışa çıkardı. “1CoastalCity” adında ‘bir sahil şehri’ anlamına gelen proje, 208 daireden oluşuyor. Bölgede 15’inci projelerini hayata geçirdiklerini söyleyen Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, “N markalı konut projelerimiz orta ve alt gelir grubuna hitap ediyor algısı oluştu. Biz de “1” adında yeni bir marka yaratarak A ve B gelir gruplarına hitap eden projeler yapacağız. İlk projemizi Büyükçekmece’de yapıyoruz, devamı gelecek” dedi. Şirket yeni projesini Kuveyt, Dubai ve Abu Dabi’deki fuarlarda da tanıtacak. Bu yıl 400 milyon dolar yatırımla 3 proje inşa edeceklerini belirten Özyurt, önümüzdeki günlerde Esenyurt’ta 2 bin 500 konutluk yeni projelerini satışa sunacaklarını ifade etti. Bayrampaşa ve Esenler bölgesinde kentsel dönüşüm projeleri ile ilgilenen şirket yıl içinde Gaziantep’te de bir proje satışa çıkaracak.



Gülistan Alagöz/Hürriyet


Geri Dön