26 / 04 / 2024

Eşi istediği için dönen ev inşa etti!

Eşi istediği için dönen ev inşa etti!

Bosna Hersek’te yaşayan  Vojin Kusic isimli vatandaş,  eşi için dönen ev inşa etti. 



Bosna Hersek’teki küçük bir kasabada ikamet eden Vojin Kusic, karısına olan aşkını, yaptığı sıra dışı ev ile, gösterdi. Milliyet'ten Gonca Kocabaş'ın haberine göre; Vojin Kusic tarafından tasarlanıp inşa edilen ev, kendi etrafında dönebiliyor. Eşinin kararsızlığı ve evdeki odaları değiştirme arzusu nedeniyle böyle bir ev inşa eden Kusic, “Eşimin, odaların yerlerini değiştirme ve görmek istediği cephe arzusuna daha fazla dayadım” dedi.

Yeşil cephesi, kırmızı çatısı ve altındaki dönmeyi sağlayan mekanizması ile ev, köydeki diğer evlerden kolayca ayrılabiliyor. Yaşı gereği, işlerini çocukları alınca, bu evi inşa edebilmek için fırsat çıktığını dile getiren Kusic, artık eşinin oturduğu yerden, istediği manzarayı görebildiğini belirtti.

Yıllar önce Kusic, kendisi, karısı ve 3 çocuğu için bir inşa ev yaptırdı. Evin inşası sırasında, karısı yatak odalarının güneşe bakmasını istediği için ev o şekilde dizayn edilmiş olsa da, seneler içinde karısının başka isteklerinin ortaya çıktığını söyleyen yaşlı adam, “Oturma odaları, yoldan uzağa baktığı için, ön bahçeye gelen insanları görememekten şikayetçi olmaya başladı ve ben de daha fazla dayanamayıp, ev için yeni bir şeyler düşündüm” dedi.

Eşi istediği için dönen ev inşa etti!

Karısının bu ilk isteğinin ardından sonra uzun bir tadilat süreci ile, odaların duvarlarını yıkıp, evi tekrar şekillendiren yaşlı adam, 6 sene önce evlenen oğlu için evde bir kez daha tadilat yapmak zorunda kaldı. Yaptığı bu zorlu yeniliklerden sonra, karısının olası başka isteklerine yönelik iyi bir çözüm bularak, en yüksek hızda 22 saniyede, en düşük hızda da 24 saniyede tam tur yaparak dönen bu evi yapmış. 

7 metrelik bir eksen üzerinde dönen evin manzarası da her an değişebiliyor. Bazen mısır tarlaları, kimi zaman tarım arazileri, kimi zaman da orman ve nehir manzarası olabiliyor .Üniversiteye gidemeyen Kusic, elektrikli motorları ve eski bir askeri aracın tekerleklerini alarak, karısı için bu dönen evi inşa etti.

Sırp ve Amerikalı mucitlerden ilham aldığını söyleyen Kusic, fakir bir ailede büyüdüğünü ve bu durumun da kendi başına bir şeyler yapma zorunluluğunu beraberinde getirdiğini ifade etti. Kusic, "Bu bir yenilik değil, sadece irade ve bilgi gerektiriyor ve benim de yeterli zamanım ve bilgim vardı" diyerek evi tamamen kendisinin yaptığını sözlerine ekledi. Kalp rahatsızlığı nedeniyle hastanede kalış süresi dışında evin tamamlanmasının 6 sene devam ettiğini belirten Kusic, doktorlara ömrünü 1 yıl daha uzatmalarını, çünkü bu aklındaki projeyi ondan başka kimsenin tamamlayamayacağını söylemiş.

Gazetecilere açıklama yapan Kusic  “Artık ön kapımız da dönüyor, karım istenmeyen bir misafirin bize doğru geldiğini görürse, kapının yönünü de değiştirebilir” dedi. Eşi ise açıklama yapmak istemedi.

Yazıcıdan çıkan evde hayat başladı!


Geri Dön