27 / 04 / 2024

Eski bakan Lütfi Doğan sattığı yalısı için mahkemelik oldu

Eski bakan Lütfi Doğan sattığı yalısı için mahkemelik oldu

Eski adalet bakanlarından Lütfü Akdoğan, Boğaz'daki yalısını 6 milyon 250 bin dolara satan aracıya 50 bin dolar komisyon verince kıyamet koptu



1965-69 yılları arasında milletvekilliği ve adalet bakanlığı yapan eski gazeteci Lütfü Akdoğan'ın sattığı yalı başına dert oldu. Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi sunan Akdoğan, 6 milyon 250 bin dolara sattığı yalısının satışına aracılık eden komisyoncu Seyit Ahmet Demir'in 50 dolar ücreti az bularak sürekli kendisini tehdit ettiğini iddia etti. Demir'in yardımseverliğinden faydalandığını öne süren Akdoğan'ın dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:

GANİ GANİ BEDDUA
"Kendisini emekli MİT çalışanı olarak tanıttı. Beni koruyabileceğini söyledi. Daha sonra yanıma geldi. Bana çok büyük hürmet gösterdi. Talebim olmamasına rağmen gönüllü olarak korumalarıyla kapımda 3-4 ay durdu. Bu şekilde yalımı satışa çıkardı. 50 bin dolar ödeyeceğimi söyledim ve bu parayı kendisine verdim. Ancak miktarı az bulup beni mektup ve SMS'le tehdit etti."

Akdoğan'ın savcılığa sunduğu dilekçede Demir'in şu şekilde mesaj gönderdiği belirtildi: "...Sana iyi bayramlar dilemiyorum. Aksine külli gani gani beddualar ediyorum. Artık sana karşı gerekeni, sana yakışacak usulde yapacağımı bil. Gaspettiğin haramdan vazgeç. Borcunu öde. Yoksa cenazende bile helal etmediğimi haykıracağım. Haramdan vazgeç. Yeter hakkımı öde... Bana borcunu ödemediğin gibi satıştan doğan 620 bin TL vergiyi de uymayan maddelerle uygun gibi göstererek kaçırdın."

'Asıl kendisi söz verdiği yüzde 3 komisyonu ödemedi'
Savcılıkça ifadesi alınan Seyit Ahmet Demir ise şunları söyledi: "Birlikte çalıştığım iş sahipleri bana, Yeniköy civarında bir yalı baktıklarını söylediler ve benden yardım istediler. Semt esnafından aldığı bilgiler doğrultusunda Akdoğan'ın yalısının satılık olduğunu öğrendim. 5 milyon dolara satabileceğini söyledi. 'Fazla eder' deyince, '5'e sat, fazlasını sen al' yanıtını verdi. Ben sadece yüzde 3 istediğimi söyledim. İmza vermesini istedim. Bana, '80 yaşında insanım. Bana değil de imzama mı güveniyorsunuz. Ben senin hakkını yemem' dedi. Güvenip, imza istemedim. 6 milyon 250 bin dolara satış gerçekleşti ancak kendisi bana yüzde 3'lük payımı vermedi. Hakkımı helal etmediğimi söyledim. Mektup yazıp mesajlar attım ancak tehdit ve şantajda bulunmadım."
Soruşturma sonucunda Demir hakkında, "tehdit" ve "hakaret" suçlarından kamu davası açıldı. Demir, 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.
Canan İspir / AHT

 


Geri Dön