18 / 04 / 2024

Eski Galata Köprüsü akıbetini bekliyor!

Eski Galata Köprüsü akıbetini bekliyor!

Balat- Hasköy arasında bulunan ve 2012 yılında yapılan açıklamayla, sökülerek kaldırılacağı bildirilen eski Galata Köprüsü hala yerinde duruyor. Eski köprünün akıbetinin ne olacağı merak konusu...




Hasköy arasında bulunan ve 2012 yılında yapılan açıklamayla, sökülerek kaldırılacağı bildirilen eski Galata Köprüsü hala yerinde duruyor.


İstanbul’a tam 80 yıl hizmet ettikten sonra 16 Mayıs 1992 yılında çıkan bir yangınla ağır hasar gören Galata köprüsü, yapılan onarımların ardından Balat-Hasköy arasına yerleştirilmişti. Tarihi köprü, E-5 karayolunun geçtiği Haliç köprüsünün onarımı sırasında trafik sıkışıklığına çözüm olması için 2002 yılında tekrar hizmete açılmış ve oldukça faydalı olmuştu.


İKİ YIL ÖNCE SÖKÜLECEĞİ SÖYLENMİŞTİ


Ancak Eski Galata köprüsü yolcu vapurlarının Eyüp’e geçişine engel olduğu ve su sirkülasyonunu önleyerek Haliç’in temizlenmesi çalışmalarına engel olduğu gerekçesiyle 7 Ekim 2012 yılında tekrar yaya ve araç trafiğine kapatılmış, sökülerek yerinden kaldırılacağı açıklanmıştı.


HAVADAN GÖRÜNTÜLEDİK


Bu açıklamanın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen orta bölümü açık bırakılan köprünün kaldırılmasıyla ilgili bugüne kadar bir çalışma yapılmadı. Havadan görüntülediğimiz Eski Galata köprüsünün orta bölümde bulunan üç dubanın sökülerek daha gerideki dubalara bağlandığı görüldü. Halen köprünün Hasköy tarafındaki girişi ve ilk duba otopark olarak kullanılıyor. Eski Galata köprüsü üzerinden binlerce araç ve insanın geçtiği hareketli günlerine geri mi dönecek, yoksa sökülerek parçalanacak mı? Bu sorular önümüzdeki günlerde yetkilerin alacağı kararla cevabını bulacak.




Hürriyet


Geri Dön