07 / 05 / 2024

Eski Tarsus Evleri restore ediliyor

Eski Tarsus Evleri restore ediliyor

Tarsus evlerinde bir süre önce Kültür ve Turizm Bakanlığınca başlatılan restorasyon çalışmalarının sürdüğü bildirildi



Mersin'in Tarsus ilçesinde tarihi ve kültürel dokusu ile ilgi odağı olan eski Tarsus evlerinde bir süre önce Kültür ve Turizm Bakanlığınca başlatılan restorasyon çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1998 yılında bir kısmı kamulaştırılan, bir kısmı ise özel şahıslara ait olmasına rağmen "Sokak Sağlıklaştırılması' kapsamında restore edilen 17 eski Tarsus evinin restore çalışmalarının ardından 4 eski Tarsus evinde başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Hz. İsa'nın 12 havarisinden en ünlüsü olan Saint Paul'un, Tarsus'ta doğup, yaşamış olması ve bu nedenle buranın Hristiyan alemince kutsal 'Hac' yeri kabul edilmesi eski Tarsus evlerinin restore edilerek, 'butik otel' olarak yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulmasını gündeme getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilen özel şahıslara ait eski Tarsus evlerinin kafe olarak birkaç yıldır hizmet vermeye başlamasıyla birlikte bölgeye yerli ve yabancı turistin ilgisi arttı.

Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, AA muhabirine, Tarsus'un turizm bölgesi ilan edilen kıyı şeridi, yine turizm bölgesi ilan edilen kış turizmine uygun Karboğazı, yayla ve kültür turizmiyle birlikte doğadan, denize ve inanç turizmine kadar farklı alternatiflere sahip gözde bir kent olduğunu söyledi.

-KENTİN TURİZM POTANSİYELİ-
Tarsus'un turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeyi hedeflediklerini kaydeden Gödekmerdan, "Saint Paul'un Tarsus'ta doğup, yaşaması Hristiyan alemi için çok büyük önem arz ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın projesi kapsamında halen eski Tarsus evlerinden 4'ünde çalışmalar sürüyor. Ancak bakanlığın kamulaştırdığı diğer eski evlerde de restore çalışmaları başlayacak" diye konuştu.

Gödekmerdan, eski Tarsus evlerinin "butik otel" olarak değerlendirilmesinin amaçlandığını belirterek, şöyle konuştu:
"Butik otellerin, yerli ve yabancı turistler için gözde bir konaklama merkezi olacağını düşünüyoruz. Çünkü zengin ve üst düzey turisti çekebilen, gelenleri evlerinde hissettirerek çok özel hizmetler verebilen küçük, şık ve konforlu oteller olarak bilinen butik oteller için bu evler oldukça uygun.

Tarsus'un mevcut turizm potansiyeli şehre kazandırılacak bu tesislerle çok daha iyi değerlendirilebilecek."
AA


Geri Dön