25 / 04 / 2024

Eskiden altyapı projelerini yabancı müteahhitler yapardı!

 Eskiden altyapı projelerini yabancı müteahhitler yapardı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orman Bakanlığı Toplu Açılış Töreni'nde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eskiden baraj gibi, büyük altyapı projelerini yabancı müteahhitlerin yaptığını ifade etti. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 375 Tesisin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende konuşma yaptı. 


Eskiden baraj gibi, büyük altyapı projelerini  yabancı müteahhitlerin yaptığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Eskiden baraj gibi, büyük altyapı projeleri gibi işleri yabancı firmalar, yabancı müteahhitler yapardı. Çünkü ülkemizin bu konudaki birikimi çok sınırlıydı. Biz tüm çalışmalarımızda olduğu gibi altyapı yatırımlarında da yerli ve milli bir anlayışı öne çıkardık, anladın mı Kemal? Artık en büyük, en iddialı projeleri dahi kendi müteahhitlerimizle, mühendislerimizle, işçilerimizle yapabiliyoruz. İstanbul'daki yeni havalimanı, bunun en çarpıcı örneklerinden biridir. Bu sayede dünyada müteahhitlik hizmetlerinde Çin'in ardından ikinci sıraya yerleştik. Yurt dışında gittiğimiz hemen her yerde müteahhitlerimizin başarılı projeleriyle karşılaşmaktan memnuniyet duyuyoruz."  açıklamasında bulundu. 

 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti iktidarları dönemlerinde hizmete alınan baraj sayısının 508 olduğunu söyledi. Erdoğan konuya ilişkin şu bilgileri verdi; "Çok ciddi yatırımlar yapıldı, bu barajlarla hem içme suyu hem de tarımsal sulama konularında çok önemli mesafeler katettik. Türkiye'de daha önce 48 milyon, küsuratları söylemiyorum, dekar olan bu kadar alan sulanabilirken, bu rakam halihazırda 65,3 milyon dekardır. Hedefimiz 85 milyon dekar olan sulanabilir arazilerimizin tamamına bu imkanı sağlamaktır. Ülkemiz zirai gelir alanında dünyada 7'nci sıraya yükseldiyse, gerisinde işte bu yatırımlar vardır." 

 


Geri Dön