16 / 04 / 2024

Eskişehir Yolu Ballıkuyumcu'daki ormanlık alan imara açılıyor!

Eskişehir Yolu Ballıkuyumcu'daki ormanlık alan imara açılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara - Eskişehir Yolu Ballıkuyumcu mevkisindeki 238 hektarlık ormanlık alanı imara açmak için imar planı çalışmalarına başladı. Söz konusu alana yaklaşık 15 bin konut yapılabilecek.



2 milyon 380 bin metrekarelik alandaki imar plan değişikliğinin en çarpıcı kısmı arazinin ‘orman alanı’ kullanımından çıkarılarak 1.80 yapılaşma hakkıyla konut ve ticaret alanına dönüştürülmesi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçtiğimiz ay plan teklifini  Ankara  Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sundu.

 

BELEDİYE ‘PLAN UYUMSUZ’ DEDİ


Bakanlık, “orman alanı” olarak belitilen alanı konut ve ticaret alanına dönüştürecek planla ilgili Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’ndan görüş istedi. Belediye planın üst ölçekli plan kararları ile uyumlu olmadığını ve revize edilmesi gerektiğini savundu. 

 

15 BİN KONUT YAPILABİLECEK


Kanuna göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, büyükşehir belediyelerinden bağımsız olarak imar yapma yetkisine sahip. Belediye olumsuz yönde görüş bildirse dahi Bakanlık istediği uygulamayı yapabiliyor. Orman alanının imara açılması halinde ise söz konusu alana yaklaşık 15 bin konut yapılabilecek.



Deniz Gürel / Hürriyet Ankara






 


Geri Dön