24 / 04 / 2024

Eskişehir'deki hangi bölgelere gayrimenkul yatırım yapılmalı?

Eskişehir'deki hangi bölgelere gayrimenkul yatırım yapılmalı?

Yuvamız ve yaşam alanlarımız kendi dünyamızın en özel ve önemli mekânlarıdır. Akademi Emlak'ın sahibi Gökhan Atilla, evinizi nasıl seçeceğinizin yolunu gösteriyor.



Yuvamız ve yaşam alanlarımız kendi dünyamızın en özel ve önemli mekânlarıdır. Hayatımızın hangi dönemi olursa olsun yaşadığımız konutlarımız kişiliğimizin ve yaşam tarzımızın da bir göstergesidir. Peki, hayatınızı geçirdiğiniz yaşam alanlarınız sizin için gerçekten en doğru adres mi? Yuva mı kuruyorsunuz? Üniversiteye mi başlıyorsunuz? Yatırım mı yapmak istiyorsunuz? Yeni bir hayata mı adım atacaksınız? Tüm bunları yapmadan önce, evinizi seçerken profesyonel bir destek almak istemez misiniz? Akademi Emlak'ın sahibi Gökhan Atilla, yol gösteriyor.



Öncelikle Akidemi Emlak'ı bize tanıtır mısınız?


Yaklaşık 4 yıldır emlak sektörünün içinde faaliyette bulunan işletmemiz şu günlerde sektörün en önemli özelliği olması gereken güven ve çözüm prensipleriyle çalışarak müşteri memnuniyeti sağlamaktadır. Sürekli değişen ve modernleşen bu sektörde müşterilerimize en ivi hizmeti sunmak için emek harcıyoruz. Eskişehir'in çoğu mevkisinde aktif olarak kiralık-satılık ev, arsa, daire, arazi konusunda hizmet vermekteyiz. Özellikle gayrimenkulun alım satımında ve kiralanmasında çözümler sunarak alını-salım işlemlerini yapıyor ve bu konuda müşterilerimize danışmanlık hizmeti veriyoruz. 



Kurumsal kimliğiniz nedir? Eskişehir'deki emlak sektöründe benzer kurumlardan farkınız nedir? 


Aslına bakılırsa bizim için kurumsal kimlik disiplindir hem ofis içerisinde hem de sahada bütün hizmetimizi disiplin içerisinde yapmaktayız. Genç ve dinamik kadromuzla is paylaşımlarını özenle yapıyor ve müşterilerimizle en iyi şekil ve ilgileniyoruz. Eskişehir'de diğer firmalardan farkımız çalışma arkadaşlarımızla aramızdaki uyum ve koordine bir şekilde hareket etmemizdir. Bir diğer dikkat çekmek istediğimiz özellik ise günümüz emlakçiliğinin en önemli unsuru olan internet faktörüdür. Akademi Emlak olarak bütçemizin büyük kısmını reklama ayırmış bulunmaktayız, yaklaşık olarak 13 siteyle aktif olarak çalışıyoruz, müşterilerimizin gayrimenkullerini sunarken internetteki emlak sitelerine doping uyguluyor ve ilk sıralarda görülmesini sağlıyoruz ve bu sayede müşterilerimizin gayrimenkulleri en hızlı sürede satılıp kiralanıyor. Ayrıca şuan birçok cmlakçının ücretli yaptığı kira takibini biz müşterilerimize ücretsiz yapıyoruz. Sadece kira takibi ile ilgilenen bir personelimiz olup mülk sahiplerinin günü gününe kiralarının yatırılmasını sağlıyoruz. 



Akademi Emlak'ın emlak yelpazesinde yer alan konut ve gayrimenkullerin özellikleri nelerdir? 


Emlak yelpazemizde yer alan konul ve gayrimenkullerimiz genel olarak talep edilen gayrimenkullerdir. 

Müşterilerimizin tercih ettiği gayrimenkuller üzerinde çalışmaktayız. Şunu diyebiliriz müşteri odaklı olarak onların istediği özellikleri dikkate alıp çalışmalarımızı o yönde sürdürmekleyiz. 



Eskişehir'de en çok tercih edilen konut şekli nedir? 


Eskişehir'in bilinen en büyük özelliği öğrenci şehri olmasıdır. Bizim ofisimiz de öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu Bağlar mevkiindedir. Öğrencilerin en çok tercih ettiği konul şekli 1 +1 daire ve stüdyo dairelerdir. Bu yüzden Eskişehir'de en çok talep edilen konut şekilleri yatırım boyutunu da düşündüğümüz zaman 1 +1 ve stüdyo dairelerdir. 



En çok hangi bölgelerde emlak ve konut gelişimi yaşanıyor? En fazla satılık ve kiralık sirkülasyonu nerede yaşanıyor? Bunun sebebi nedir? 


Emlak sektöründe konut gelişimi genel olarak Tepcbaşı İlçesi'ndedir. Yeni ve imara açık alanlar bu ilçemizde yoğunlaşmaktadır. En fazla kiralık ve satılık sirkülasyonu ise Yenibağlar, Eskibağlar Bahçelievler ve Güllük Mahalleleri'ndedir. Bunun sebebi ise konul değişimlerinin kısa .süreli olmasıdır. Öğrencilerin en aktif olduğu bölgeler bu mevkiler olduğu için hem alım-satım. hem de kiralık sirkülasyonu bu mevkilerde hızlıdır. 



Yatırım olarak düşünüldüğünde de en kısa sürede satılabilen apartlar Bağlar bölgesinde revaçtadır. 

Size özel konut projeleriniz var mı? 


Şu an için kendimize ait konul projelerimiz maalesef yoktur genel olarak danışmanlık üzerinde çalışmaktayız. Güvenilir ve kaliteli projeleri olaıı inşaat firmalarının danışmanlığını sürdürüyoruz. İlerleyen zamanlarda proje çalışmalarımız olursa en iyi ve hızlı bir şekilde yapmaya hazırız. 



Konut alacak ya da kiralayacak olan kişilere önerileriniz nelerdir? Nelere dikkat etmeleri gerekiyor? 


Öncelikle kira sözleşmesini imzalayacak olan kişinin gerçeklen evin sahibi olup olmadığından emin olmalısınız. Kiralananın işyeri olarak kiralanması halinde, ruhsala elverişli olup olmamasını da belediyeden araştırmak gerekecektir. Kontrat işleminde ev sahibi vekil kullanıyorsa, sözleşmeyi imzalayacak olan kişinin ev sahibinin gerçek vekili olduğundan emin olmalısınız. Bu hususta noterden vekaleti var ise mutlaka incelenmelidir. Birden fazla mal sahibi varsa, kontrata her bir mal sahibinin katılması ve imzası gerekir. Birden fazla mal sahibi varsa ve vekil tayin etmişlerse, tüm mal sahiplerinin bu vekile yetki tanımış olması gerekir. Kontratla kira bedeli, kira süresi, kira bedelinde yapılacak artış depozito, kiralanan yerin kullanım amacı ve kiralanan yerin durumu detaylı olarak belirtilmelidir. Birden fazla malik var ise. kiranın paylaşım şekli ve her bir malike ne şekilde ödeneceğinin de belirlenmesi gerekir. Eğer uzun vadeli bir kira sözleşmesi yapılacak ise, kira sözleşmesinin noter huzurunda yapılması ve mümkünse tapu kaydına bu konuyla ilgili şerh konulması da çok önemli. Eşyalı olarak kiralanacak ise. eşya listesinin de sözleşmeye eklenmesi gerekmektedir. Kira sözleşmesini, akdin her aşamasında 1 veya 2 ay öncesinden feshetme hakkinizin bulunmasına özen göstermelisiniz. Aksi takdirde, sözleşmeyi kiracı erken sona erdirdiğinde kontratın yenilendiği dönemin 2. ayında, tahliyeden sonra 3-4 aylık boş kalmadan kaynaklanan, mal sahibinin zararını, dava ve avukat masraflarını ödemek zorunda kalabilirsiniz. Kira sözleşmesinin suresi ve yenileme dönemleri, kiranın başlangıç tarihindeki ay ve güne göre belirlenmektedir. Kira sözleşmesi, başlangıcına kadar (Örneğin 5 yıl) süre ile yapılırsa yapılsın. Kiracı tarafından veya kiralayanın açacağı dava sonucunda sona erdirilmediği sürece, sü renin sona ermesinden sonra yeni kira kontratı yapılmasına gerek kalmaksızın 1'er yıllık sürelerle otomatikman yenilenir. 



Konut veya işyeri satın almadan önce nelere dikkat edilmelidir? 


Bunlar şöyle özetlenebilir: 

Satın alınacak daire veya işyerinin gerçeklen satıcıya ail olup olmadığı ilgili tapu müdürlüğünden kontrol edilmelidir. Salın alınacak yerle gösterilen yerin aynı yer olup olmadığı konusunda bir kuşku varsa yetkili LIHKAB (Lisanslı Harita Kadastro Mühendislik Bürosu)'na başvurarak yetkili teknik personel aracılığıyla zeminde tespit yapılmalıdır. 


Satın alınacak bağımsız bolum üzerinde herhangi bir kısıtlayıcı ve yasaklayıcı (Haciz, ipotek, tedbir, kamulaştırma, illas vb.) şerhin ya da bir belirtmenin olup olmadığı lapu küluğundeki "beyanlar" bölümü kontrol edilmelidir. 


Bağımsız bölümün Tapu Müdürlüğünde bulunan Genel İnşaat Projesi incelenmeli, mevcut daireyle projedeki dairenin aynı olup olmadığı incelenmelidir. Çünkü bazen son katlar ilgili kurumlardan izin alınmaksızın mimari projeye aykırı olarak inşa edilebiliyor. Bazen de projedeki konutla alıcıya gösterilen konul farklı olabiliyor. Binada hangi bölümlerin ortak kullanıma ait yerler olduğu, kapıcı dairesinin olup olmadığı varsa yüzölçümü hakkında bilgi alınmalıdır. 


Satın alınacak bağımsız bölüm bodrum veya zemin katla bir işyeriyse genel inşaal projesine uygun olarak inşa edilip edilmediği kontrol edilmelidir. (Zemin kattaki ortak yerlerin bazı kısımlarının bitişik dükkana ilave edildikleri sıkça karşılaşılan durumlardandır.) 



Posta Eksişehir


Geri Dön