19 / 04 / 2024

Espressolab'den 4 yeni şube!

Espressolab'den 4 yeni şube!

Kocadağ Ailesi Şirketleri Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Espressolab'in Kurucularından Esat Kocadağ, "Şu an 8 tane dükkanımız var, 4 tane de açılacak olan var" dedi.



Kocadağ Ailesi Şirketleri Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Espressolab'in Kurucularından Esat Kocadağ, Anadolu Ajansı muhabirinin Espressolab'in yurt dışı yatırımları, kahvecilik sektörü ve yeni dönem hedeflerine ilişkin sorularını cevapladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Akwa Grup'la anlaşmaları kapsamında 100 mağazanın yanı sıra şirketin benzin istasyonlarında da kahve köşesi açacaklarını dile getiren Kocadağ, "Kendilerine ait 400 tane benzin istasyonunun 200'ünde Espressolab Corner açacaklar. Fas, Libya, Tunus, Cezayir ve Sudan gibi Batı Afrika ülkeleriyle birlikte toplam 13 ülke için bu Faslı grup anlaşma yaptık." dedi.

Söz konusu yatırımın Fas'tan Fransa ve İspanya gibi ülkelere de yayılabileceğini belirten Kocadağ, şöyle konuştu:

"Bizim öngörümüz 5 sene içerisinde bir 10 milyon dolarlık yatırım olacak. Fas bizi heyecanlandırıyor çünkü buradan İspanya'ya ve Fransa'ya geçebileceğimizi düşünüyoruz. Kuzey ve Batı Afrika ülkelerine aynı grupla açılacağız. Zaten Güney Afrika'da da olduğumuz için yavaş yavaş Afrika'yı ele geçiriyoruz gibi hissediyoruz. Kahve sektöründe Afrika özelinde gördüğümüz durum, sektörün en büyük markaları Afrika'ya gitmemişler. Belki korktukları yada çekindikleri için ama bizim öyle bir sorunumuz yok biz her yere gidebiliriz." 

Espressolab'in ilk mağazasının 2014'de İstanbul'da açıldığını dile getiren Kocadağ, "Bugün itibariyle 9 ülkede toplam 82 tane şubemiz var. Salgında 3 ay kapalı bir dönem yaşadık ama şu anda yüzde 80 eski cirolarımızı yakaladık ve yeniden dükkan açılışlarına başladık." dedi.

- "Ürdün Kraliçesi kahve için Espressolab'i tercih ediyor"

Espressolab'a yönelik çok fazla talebin olduğuna değinen Kocadağ, "Örneğin Ürdün'de iki tane mağazamız var ve her hafta sonu Ürdün Kraliçesi buraya kahve içmeye geliyor. Ve biz iş yapmaya başlayınca bu durumu gören Ürdünlü birisi Guatemala'ya franchise aldı, onu gören bir başka Ürdünlü de Slovakya'ya bir franchise aldı, böyle böyle ilerliyoruz." diye konuştu.

Kocadağ, Mısır'da da çok kuvvetli olduklarını söyleyerek, "Şu an 8 tane dükkanımız var, 4 tane de açılacak olan var. Tabi şimdi bu mağazaları görenler ve Türk markası olduğumuzu öğrenenler bize gelip franchise başvurusu yapıyor. Şu anda Michigan ve Texas'a yönelik de anlaşma yapmak üzereyiz." dedi.

Türk markası olmanın kahvecilik sektöründe güven veren bir etki yarattığını söyleyen Kocadağ, "Bu güveni verdiğimiz için böyle ilerliyoruz. Salgında dükkanlar kapalı olduğu için tabi genel olarak etkilendik ama bugün tamamen yeni bir kapatma kararı gelmedikten sonra bir daha etkileneceğimizi düşünmüyoruz." dedi.

Dünyada tanınan bir kahve markası olmak için çaba sarf ettiklerini söyleyen Kocadağ, "Türkiye'de her şehirde dünyada da her ülke de olmayı hedefliyoruz. Bugün Cape Town, Saraybosna, Nürnberg, Katar, Suudi Arabistan ve Ürdün gibi ülkelerde varız. Bir yerden sonra dünyanın her yerinde olabileceğimizi gördük ve bu bizi çok heyecanlandırıyor. Bu milliyetçi duygularla beraber her yerde olmak ve kahve sektöründe dünyada tanınan bir marka olmak istiyoruz." dedi.


Geri Dön