27 / 04 / 2024

Eston Şehir'i Polat Yapı aldı!

Eston Şehir'i Polat Yapı aldı!

Polat Yol Yapı, toplam 1 milyon metrekare alan üzerinde kurulacak ve tamamlandığında Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projelerinden biri olacak İstanbul Eston Şehir’i satın aldı. Proje, şirketin ilk gayrimenkul geliştirme işi.





1960 yılından bu yana yurtiçinde ve yurtdışında özellikle karayolu, baraj, içme suyu ve demiryolu gibi büyük altyapı projelerine imza atan Polat Yol Yapı, TMSF yönetiminde olan İstanbul Bahçeşehir’deki Eston Şehir projesini 52 milyon dolara satın aldı. Şirket, 4 etabı tamamlanmış ve 5. etabı Temmuz 2015’in ve 6. etabı da Nisan 2015’in tamamlanacak Eston Şehir projesinde kalan 1 milyon metrekare alan üzerinde proje geliştirecek.


Polat Yol Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat, 50 yılı aşkın tecrübeleriyle halen 9 ülkede faaliyet gösterdiklerini vurgulayarak şöyle konuştu:


"Son dönemde Azerbaycan ağırlık olmak üzere son 20 yılda 2 milyar dolarlık proje gerçekleştirdik. Halen devam eden projelerimizin tutarı 1.1 milyar dolar. Bu alanda sahip olduğumuz tecrübeyi gayrimenkul sektörüne yansıtarak yeni ve uluslararası güçlü bir oyuncu olacağımıza inanıyoruz. Eston Şehir bizim ilk gayrimenkul geliştirme işimiz olacak."



Hürriyet


Geri Dön