25 / 04 / 2024

Etimesgut Zırhlı Birlikler önündeki ölüm yolu tarih oluyor!

Etimesgut Zırhlı Birlikler önündeki ölüm yolu tarih oluyor!

Ankara'da ölüm yolu olarak bilinen son 6 yılda bine yakın kazanın gerçekleştiği Etimesgut Zırhlı Birlikler önündeki yolun yapımına yarın başlanıyor.  Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Zırhlı Birlikler-şžaşmaz Bağlantı Yolu çalışmalarının başladığı bölge



 

Ölüm yolu olarak bilinen bulvar üzerine iki köprü ve bir de kavşak yapılacağını açıklayan  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Bağlantı yolunu en geç, 29 Ekim tarihinde açacağız, inşallah bu tarihi öne de çekeceğiz, sanayimiz yeni yoluna kavuşacak ” dedi.

Bağlantı yolu ve köprülü kavşaklarının yapımını daha önce de bir kez başlattıklarını anımsatan Başkan Gökçek, şöyle konuştu:

çalışmalar yarın başlıyor

“Bu şžaşmaz 'a ilk gelişimiz değil. Siz de biliyorsunuz, kaç sefer geldik. Tam burayı yapacağız, CHP 'li çankaya Belediyesi ve Mimarlar Odası mahkemeye gittiler. ‘Hayır efendim buraya yapamazsınız ' dediler. Kamyonlar, kepçeler indi, müteahhit indi, arkasından küt yürütmeyi durdurma kararı geldi. Ben de ‘Filanca tarihli mahkeme kararı ile çankaya Belediyesi ile Mimarlar Odası müracaatı üzerine yolun yapımı durdurulmuştur, halkımızdan özür dileriz ' diye yazdırdım. Geldiler Belediye Meclisi 'ne, ‘Bizi niye şikayet ediyorsun ' dediler. Yazıyı mahkeme kararı ile kaldırttılar. Sonra sıfırdan başladık. Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu 'ndan karar yaklaşık 15 gün içinde çıktı. Nihayetinde başa döndük ve dozerleri, kepçeleri indirdik. Pazar günü itibariyle her iki tarafta birden çalışma başlıyor. ”

En geç 29 Ekim 'de açarız

Proje kapsamında Zırhlı Tümen-şžaşmaz arasına inşa edilecek bulvar üzerinde  Ankara  çayı ve demiryolu üzerine köprü, Zırhlı Tümen önüne de köprülü kavşak yapılacağını belirten Başkan Gökçek, “Umut ederim ki en geç 29 Ekim 'de inşallah beraberce bu yolu açarız. Daha önce de bitirebiliriz. şžaşmaz 'a giriş caddesini de büyütürüz, hiç önemli değil, burayı daha şık hale getiririz, Başkent Sanayi 'nde bazı ışık sorunları varmış, Allah 'ın izniyle hepsi hallolur ” diye konuştu.

İskitler 'de kalan sanayicilerin şžaşmaz 'a taşınması için de girişimlerde bulanacaklarını belirten Başkan Gökçek, Oto Sanayicileri Derneği temsilcileri ile zabıta üyelerinin birlikte bölgeye giderek tespit yapacağını ve tek tek hepsinin kapatılacağını ifade etti.

HÜRRİYET

 


Geri Dön