18 / 04 / 2024

Etimesgut'ta mahallelinin taş ocağı isyanı!

Etimesgut'ta mahallelinin taş ocağı isyanı!

Etimesgut’a bağlı Ahimesut Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, bölgeden geçerek taş ocağına giden hafriyat kamyonlarının neden olduğu toz nedeniyle evlerinde nefes alamaz hale geldiklerinden şikayetçi. İşte ayrıntılar...



Etimesgut’a bağlı Ahimesut Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, bölgeden geçerek taş ocağına giden hafriyat kamyonlarının neden olduğu toz nedeniyle evlerinde nefes alamaz hale geldiklerini savundu. Mahalle sakinleri yetkililerin sorunu çözmesini istiyor.


Etimesgut’un yeni gelişim bölgelerinden biri olan Ahimesut Mahallesi sakinleri, 1176, Elvanköy ve Zirve caddelerinden geçiş yapan hafriyet kamyonları nedeniyle toz bulutu altında kaldıklarını savundu. Mahalleli, Yapracık bölgesindeki taş ocağına gidip gelen kamyonlar nedeniyle evlerinin pencelerini açamaz duruma geldiklerini kaydetti. Yaklaşık 1 yıldır bölgede yaşadığını belirten Özcan Şahin, “Taşındığımız günden beri toz duman içindeyiz. Bölgenin sakinliği hoşumuza gittiği için buraya taşındık. Gürültüden, tozdan, dumandan pişman olduk. Özellikle son 1 haftadır oluşan toz bulutu katlanılacak gibi değil. Belediyeyi arıyoruz, bize en kısa süre içinde kontrol edileceğini bildiren bir mesaj atıyorlar. Ne giden var ne gelen. Toz da gürültü de devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bu üç caddedeki soruna çözüm getirmesini istiyoruz” dedi.


TAŞ OCAĞI ŞİKAYETİ


Hafriyat kamyonlarının geçtiği caddelere 500 metre zaklıkta yaşadığını belirten Levent Süren, ise “Evimde astım hastası yakınım var. İki çocuğumla belki soran çözüm olur diye kamyonların çıkış yaptığı taş ocağına kadar şikayete gittim ama değişen bir şey olmadı. Her gün her gün aynı sıkıntıyı yaşamak zorunda mıyız?” dedi.


Hürriyet Ankara





Geri Dön