17 / 04 / 2024

Etimesgut'tan asker gidecek MİT gelecek

Etimesgut'tan asker gidecek MİT gelecek

Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler, Ankara Polatlı ve Eskişehir Sivrihisar bölgesine taşınacak. İki köydeki yaklaşık 50 bin dönümlük alanda kamulaştırma çalışmalarına başlanırken, boşalacak arazi MİT’e tahsis edilecek.



Ankara'daki Zırhlı Birliklerin Polatlı-Sivrihisar ilçelerine taşınmasıyla ilgili çalışmalar netleşiyor. Polatlı sınırında bulunan Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi'ne bağlı Demirci ve Mülk Köyü sakinleri kamulaştırma çalışmaları hakkında bilgilendirilmek üzere toplantıya çağrıldı. Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinin köylülerle yaptığı toplantıda, kamulaştırma bedelleri hakkında tebligat yapıldığı öğrenildi. Köydeki yaklaşık 50 bin dönümlük alanda kamulaştırma çalışması yapıldığını belirten köylülerden bazısının teklifi kabul ettiği, bazısının ise süre istediği belirtiliyor.


Bölgenin askeri birlikler için geniş bir alana sahip olduğunu vurgulayan köylüler, Zırhlı Birlikler’in yanı sıra, İstanbul ve İzmir'deki sınıf okullarının da Polatlı ve Sivrihisar bölgesine taşınacağını ilişkin duyum aldıklarını söyledi. Bölge halkı, askeri birlikler gelince, sosyal ve ekonomik hayatın olumlu yönde gelişeceğini düşünüyor.


Zırhlı Birliklerin Polatlı’ya taşınması ile birlikte boşalacak olan geniş arazinin Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) devredilerek, 2017 yılında MİT’in Yenimahalle’deki kampüs alanından, Etimesgut’taki bölgeye yerleşmesi planlanıyor.


Geri Dön