26 / 04 / 2024

ETStur 70 milyon dolara iki yeni otel yapacak

ETStur 70 milyon dolara iki yeni otel yapacak

Krize rağmen yatırımlarını ertelemeyen ETStur, Kemer ve Bodrum'da 70 milyon dolar yatırımla iki yeni otel yapacak.



ETStur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, yatırımlarına krizden dolayı ara vermediklerini, Kemer'de 750 ve Bodrum'da 1000 yataklı 70 milyon dolarlık yatırıma bu yıl aralık ayında başlayacaklarını söyledi.
Voyage otelleri kapasitesinin de 7 bin yatağı geçeceğini belirten Mehmet Ersoy, Bodrum Torba'daki oteli 5 milyon euro yatırımla yenilediklerini açıkladı. Ersoy "Yatırımlarımızda erteleme söz konusu değil" dedi.
2008'de yüzde 14 büyümeyle 392 bin kişiyi tatile götürdüklerini belirten Ersoy, ciroyu yüzde 30 artırarak 281 milyon TL'ye çıkardıklarını açıkladı.
Krizin etkisini en çok hissedildiği ocak ayında, geçen yıla göre kişi sayısında yüzde 10 artış yaşadıklarını anlatan Ersoy "Kış operasyonumuz çok iyi geçti, krizi hissetmedik. Sadece kışın emeklilere yönelik ucuz turlarımıza ilgi düştü, pahalı turlar etkilenmedi" dedi.
2008'de yurtdışına tatile gidenlerin sayısının 20 bin kişi olduğunu kaydeden Ersoy, 2009'da hedefin 22 bin kişi olduğunu ve yüzde 10 büyüme hedeflediklerini açıkladı.

Tek fiyatına iki kişilik tatil

Mehmet Ersoy, krizin etkileri konusunda ise şunları söyledi:
"Türk halkı artık tatili lüks olarak görmüyor, temel ihtiyaçları arasında düşünüyor. Bundan dolayı kriz bizi çok az etkileycek. Erken rezervasyon kampanyamızda geçen yıla göre biraz daha düşük fiyatla çıktık. İlk günden inanılmaz bir taleple karşılaştık. Şimdi tatil alan, yaz fiyatlarına göre tek kişi fiyatına 2 kişi tatil yapabilecek."
Geçen yıl toplam satışların yüzde 40'ının erken rezervasyon döneminde gerçekleştiğini ve bu yıl bu oranın yüzde 45'e çıkacağını anlatan Ersoy, "Dünyada gelebildiği en uç nokta yüzde 55. Biz 5 yıldır yapıyoruz ve geldiğimiz noktadan çok memnunuz" diye konuştu.
Her yıl erken rezervasyon tarihini biraz daha erkene çektiklerini ifade eden Ersoy, geçen yıl martta başlayan kampanyanın bu yıl şubatta olduğunu, gitgide Avrupa pazarlarına yaklaştıklarını açıkladı.
Erken rezervasyonda uçak biletlerinin satış sistemi gibi tatil sattıklarını anlatan Ersoy, "Müşteriler, en ucuz tatili erken rezervasyonun ilk haftasında alacaklar. Tatil tarihi yaklaştıkça ve otellerin doluluk oranı arttıkça otellerin fiyatları da artıyor" diye konuştu.

Memnuniyet araştırması

ETStur'un denetim mekanizmalarını geliştirip çeşitlendirdiğini anlatan Mehmet Ersoy, "Önceden tatil yaptıktan sonra müşterilerimizi arayıp görüşlerini alıyorduk. Şimdi ise tatil esnasında müşterilerimizi arıyor ve olabilecek aksiliklere anında müdahale ediyoruz. Böylece müşteri memnuniyet oranımız yüzde 90'ı geçti" dedi.
EMITT turizm fuarına en geniş stantla katıldıklarını anlatan Ersoy, fuarda katılımcılara düzenledikleri yarışmayla ödül olarak Prag tatili, Voyage Belek ve Voyage Sorgun otelinde tatil vereceklerini açıkladı.
Türkiye'de turizm sektörünün bu yıl son dakika rezervasyonlarıyla iyi bir düzeye geleceğini ifade eden Ersoy, "Şu anda yurt dışından rezervasyonlarda yüzde 10'luk bir düşüş var. Ancak son dakika rezervasyonlarıyla toparlanacak gibi gözüküyor. İç turizm için Turizm Bakanlığı'nın ramazan ayının sonrasında okulları açması da isabetli bir karar oldu. Bakana bu isteğimizi gerçekleştirdiği için teşekkür ederiz" dedi.

Milliyet

Geri Dön