19 / 04 / 2024

Ev alacaklar dikkat! Evinizin üzerinde icra olabilir!

Ev alacaklar dikkat! Evinizin üzerinde icra olabilir!

İstanbul Esenyurt’ta ev sahiplerini ilgilendiren emsal bir olay yaşandı. Gazi Ramazan ve eşi Ayşegül Bozkurt beş yıl önce aldıkları evin tapusunun çeşitli bahanelerle kendilerine verilmemesi üzerine gittikleri Esenyurt Tapu Müdürlüğü’nde evlerinin üzerinde 9 milyon liralık icra olduğunu öğrendi.



İstanbul'un Esenyurt ilçesinde yaşayan gazi Ramazan ve eşi Ayşegül Bozkurt beş yıl önce satın aldıkları evin tapusunun çeşitli nedenlerle kendilerine verilmemesi üzerine gittikleri Esenyurt Tapu Müdürlüğü’nde haciz şoku yaşadı.

Milliyet'ten Paşa Alyurt'un haberine göre; inşaat firmasının kendilerine sattığı dairenin üzerinde 9 milyon lira ile 2 vergi dairesi icrasının olduğunu öğrenen Bozkurt ailesi, firma hakkında tüketici mahkemesine dava açtı. 

Parasını verdiği, ama 5 yıldır tapusuna kavuşamadıkları evin ipotekli olduğunu öğrenen çift, “Her an evden atılma tahlikesiyle karşı karşıyayız. Artık durumumuz işin içinden çıkılamaz bir hal aldı. Muhatap bulamıyoruz” dedi.

Bakırköy 4. Tüketici Mahkemesi’ne başvuruda bulunan gazi Ramazan Bozkurt, şu açıklamalarda bulundu:

Ev alacaklar dikkat! Evinizin üzerinde icra olabilir! 

‘Ofisi boşalttılar’

“Beş yıl önce bitmiş bir siteden ev aldım. Ödemelerimi gerçekleştirerek borcumu 4,5 yılda bitirdim. Borcumuz bitmeden önce evimize yerleşmiştik. Vadeli ödediğimiz için peşin fiyatı 110 bin liraya gelen eve 157 bin lira ödeme yaptık. Ödemelerimizi tamamen bitirdikten sonra evin tapusunu istedik. Önce bize evin tapu masrafı olduğunu, bu ödedikten sonra tapuyu vereceklerini söylediler. Biz 10 bin lira evin tapusu dedikleri parayı da verdik. Ardından sürekli, ‘3 ay sonra tapusunu vereceğiz, 5 ay sonra tapunuz elinizde olacak’ diyerek bizi ötelediler. Konuyla ilgili muhatabımız olarak site içerisinde bulunan inşaat firmasına ait ofise gittik. Ancak, ofis apar topar boşaltılmıştı. Bu site İstanbul’un en büyük sitelerinden biri. Bizim oturduğumuz evin üzerinde 9 milyon liralık bir icra, 2 tane ise vergi dairesinin icrası bulunuyor. Askerde sakatlanarak engelli kaldım. İkinci dereceden gaziyim. Eşimle birlikte yediğimizden, içtiğimizden kıstığımız bütün birikimlerimizi biriktererek aldığımız bu evden her an atılma tehlikesiyle karşı karşıyayız. Ne şartlarda aldığımız bu daireden her an çıkartılabiliriz.” 


Geri Dön