19 / 04 / 2024

Ev alan vatandaşlara tapu devri oyunu!

Ev alan vatandaşlara tapu devri oyunu!

Edirne'de bir müteahhit satış sözleşmesi ile satışını yaptığı dairenin tapusunu başka müteahhide devretti. Dairelerin başka vatandaşlara satılmasıyla vatandaşlar mağdur oldu.



Edirne’de bir müteahhit satış sözleşmesiyle sattığı daireleri başka bir müteahhide de tapu devriyle satışını gerçekleştirdi. NTV'de yer alan habere göre; daireleri satın alan müteahhit de daireleri başka vatandaşlara sattı. Şükrüpaşa Mahallesi’nde müteahhit U.A. inşaat halindeki binasını gösterip ‘satış sözleşmesi’ karşılığında toplamda 164 bin lira tahsil ederek bu binadan 6 daireyi Hüseyin E., Adnan Ö., Mehmet Ç., Mehmet U., Murat Y. ve Hasan B.’ye sattı.

Firma sahibi U.A. daha sonra aynı daireleri başka bir müteahhit olan A.B.’ye de tapu devri yaparak satışını gerçekleştirdi. Daireleri satın alan A.B. de bu daireleri başka vatandaşlara sattı.

Ev alan vatandaşlara tapu devri oyunu!

BAŞKALARINA DA SATILDI

İlerleyen zamanlarda dairelerinin teslim edilmediğini öğrenen vatandaşlar, kendi imkanlarıyla yaptıkları araştırmalar sonucunda aynı dairelerin başkalarına da satıldığını görünce şüpheliler hakkında Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yaptı.Bahse konu suç dosyası hakkında Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma bitti. Binanın sahibi U.A. ile binayı satın alan müteahhit A.B. hakkında ‘iştirak halinde tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı’ suçundan iddianame hazırlandı.

Hazırlanan iddianamede şüpheliler hakkında daha önceden de Edirne Ağır Ceza Mahkemeleri nezdinde yargılamaların gerçekleştiği ve mahkumiyet kararlarının alındığı belirtildi. 

İSTENEN CEZA

Avans ödemesi yapılan dairelerin şüpheli U.A. tarafından diğer şüpheli A.B.’ye satılması ve tapu devri yapılmasının muvazaalı (Dolandırma amaçlı danışıklık) işlem olarak değerlendirilmesini talep etti. Savcı, en başından beri fikir ve eylem birliği dahilinde nitelikli dolandırıcılık için kasıtlı işlem yaptıklarını belirttiği iki şüphelinin ayrı ayrı 6’şar defa olmak üzere cezalandırılmalarını talep etti. 

Ev alan vatandaşlara tapu devri oyunu!

Mağdur vatandaşa tepki 

Duruşmaya katılan mağdurlardan Hüseyin E. de firma ile daire satış sözleşmesi imzalayıp 17 bin lira ödeme gerçekleştirdiğini dile getirdi. Hüseyin E. ilerleyen zamanlarda firma yetkilileri ile yaptığı görüşmelere rağmen hem dairesinin hem de parasının iade edilmediğini dile getirdi. Duruşmaya katılan mağdurlardan biri olan Mehmet U. da anlaştığı daire için firma yetkililerine 50 bin lira ödeme yaptığını belirtti. İlerleyen dönemlerde dairesi teslim edilmediği için şüpheli U.A. ve aile bireyleriyle görüştüğünü ifade eden mağdur Mehmet U. kendisine "mahkeme süreci başlatmazsan mağduriyetini gidermeye çalışırız, eğer mahkemeye gidersen oradan çıkacak karara göre işlemlere devam ederiz" denildiğini iddia etti.

Uzmanlar ev alım satımında satış sözleşmesi sonrasında tapu dairesinde devir yapılmadan ödeme yapılmaması konusunda alıcıları uyarıyor.

Şile'deki tapu dolandırıcılığında 32 kişi tutuklandı!


Geri Dön