25 / 04 / 2024

Ev alanın zarar etmeyeceği 10 bölge!

Ev alanın zarar etmeyeceği 10 bölge!

İstanbul'da kimileri uygun fiyatlı kimileri yüksek fiyatlı 100 bin konut satışta. Peki 5 yıl sonra en çok hangi bölgeler değerli olacak?



1- KURTKÖY: Sabiha Gökçen Havaalanı'ya yapılan yatırımlar, Kurtköy'ün değerini giderek artırıyor. Bu bölgede, yüzde 95'i tamamlanmış Tepe Park Villaları ve Alize Park Evleri, uygun fiyatlarıyla dikkati çekiyor.

2- KARTAL-PENDİK-TUZLA: Dumankaya ve Teknik Yapı'nın yatırımlarıyla canlanan Kartal'daki gelişme Pendik ve Tuzla'ya doğru ilerliyor. Tuzla'da stüdyo dairelerin gördüğü ilgi üzerine Adres projesini büyüten Dumankaya, Adres Botanik projesi için de ön talep topluyor. Teknik Yapı ise Kartal'da yeni bir konut projesi üzerinde çalışıyor.

3- BÜYÜKÇEKMECE:Beylikdüzü ve Esenyurt ilçe olduktan sonra nüfusu 200 binin altına inen ilçede yazlık nüfus yarım milyona yaklaşıyor. Güzelce Villaları, Toscana Vadisi, Pelican Hill gözde projeleri arasında.

4- KÜÇÜKÇEKMECE:Yıldızı hızla parlayan Küçükçekmece'de, TOKİ'nin Kayabaşı Konutları'yla yepyeni bir çehreye kavuşacak. TOKİ'nin 60 bin konutun yanısıra Halkalı'da Tema Park yapacak. Göl manzarası buradaki projelerin değerini artırıyor. Gölün yanıbaşında Kuzu Grup'un inşa ettiği Divan Residence'ta daireler 115 bin-285 bin arasında değişiyor. Ayrıca Bosphorus City ve Avrupa Konutları da bölgeyi bir çekim merkezi haline getirecek.

5- BAHÇEŞEHİR: Metro'nun gitmesiyle fiyatların artmasının beklendiği Bahçeşehir'de Kiptaş, Metrokent'in satışına başladı. Mesa-Nurol ortaklığının 1500 konutluk Bahçeşehir Evleri, 3 etaptan oluşan, 1+1'den 4+1'e kadar seçenekler sunuyor.

6- ATAŞEHİR-ŞERİFALİ: Batı Ataşehir'in gelişme çizgisi Doğu Ataşehir ve Şerifali'ye doğru ilerlemeye devam ediyor. Doğu Ataşehir'de Ağaoğlu'nun yeni projesi Towerland, Şerifali'de Canan Yapı'nın rezidansı dikkat çeken projeler.

7- ÜSKÜDAR-ALTUNİZADE: Metro hattının Üsküdar, Altunizade, Ümraniye, Dudullu yönünde ilerlemesiyle değer kazanması beklenen bu aksta, yeni konut projeleri gündeme gelecek. Yatırımcılar dikkatlerini özellikle Marmaray'ın önemli bir noktası olan Üsküdar'a yöneltmiş durumda.

8- ESENYURT-BEYLİKDÜZÜ: Esenyurt'ta 5 bin 500 konutluk bir şehir yaratacak olan Akkoza'nın kampanyalı satışları sürüyor. Çok sayıda proje olması nedeniyle seçerken dikkatli olmak gereken ilçede, Orion Park, Solarkent, Esenbahçe Konutları öne çıkıyor. Beylikdüzü'nde de proje enflasyonu nedeniyle alırken çok seçici olmak gerekiyor.

9- SARIYER-BEYKOZ: Üçüncü köprünün yapılacağı Sarıyer ve Beykoz, bugüne kadar adını butik projelerle duyurdu. Köprünün bağlantı yolları nedeniyle bu bölgenin zaman içinde imar planında değişiklik olması beklentisi fiyatları şimdiden hereketlendirmiş durumda. İmar iznine açılmasıyla birlikte bu bölgelerde kaçak durumdaki lüks sitelerin değerinin de artması bekleniyor.

10- ÇATALCA-SİLİVRİ:Üçüncü köprünün bağlantı yollarının geçmesinin bu bölgeleri de hareketlendirdi. Toplu konutların yer aldığı Silivri, arsa yatırımcılarının arazi stoğu yaptığı bir bölgeydi. Şu anda yeni projelerin beklendiği ilçeler arasında. Lüks konut ve villa projelerinin yer aldığı Çatalca'da da TEM-7 yolunun geçeceği beklentisiyle arsa fiyatları fırladı.
Bugün


Geri Dön