24 / 04 / 2024

Ev aldım, kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?

Ev aldım, kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?

İçinde kiracısı bulunan evi satın alan kimseler, kiracının tahliye sürecinde sorun yaşayabiliyor. Siz de "Ev aldım, kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?" diye soruyorsanız işte yanıtı...



YENİ EVİMDEKİ KİRACIYI ÇIKARTTIM, BAŞKASINA KİRALAYABİLİR MİYİM?

Kanunen, mal sahibi gereksinim amacıyla kiralananın boşaltılmasını sağladığında, haklı sebep olmaksızın, söz konusu evi üç yıl geçmedikçe eski kiracısından başkasına kiralayamıyor.

Yeniden inşa ve imar amacıyla boşaltılması sağlanan taşınmazlar, eski hâli ile, haklı sebep olmaksızın üç yıl geçmedikçe başkasına kiralanamaz. Eski kiracının, yeniden inşa ve imarı gerçekleştirilen taşınmazları, yeni durumu ve yeni kira bedeli ile kiralama konusunda öncelik hakkı vardır. 

Ev aldım, kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?

Bu hakkın, kiraya verenin yapacağı yazılı bildirimi izleyen bir ay içinde kullanılması gerekir; bu öncelik hakkı sona erdirilmedikçe, taşınmaz üç yıl geçmeden başkasına kiralanamaz. 

Kiraya veren, bu hükümlere aykırı davrandığı takdirde, eski kiracısına son kira yılında ödenmiş olan bir yıllık kira bedelinden az olmamak üzere tazminat ödemekle yükümlüdür.
 

Kiracı aidata itiraz edebilir mi?

İhale ile alınan taşınmazın tescili!

Ev sahibinin kiracıyı evden çıkarma süresi 2022!


Geri Dön