25 / 04 / 2024

Ev aletlerinin yeni gözdeleri!

Ev aletlerinin yeni gözdeleri!

HERKESİN evinde bir alet çantası vardır. EVLERDEKİ alet çantalarındaki çekiçli, tornavidalı dönem bitiyor. Teknolojinin yardımını alan yeni nesil bu aletler kullanıcıların güç harcamadan ev işleri yapabilmesini sağlıyor.



HERKESİN evinde bir alet çantası vardır. Çekiç, matkap, tornavida. Bu aletler hiç beklenmedik anlarda evlerdeki tüm işlerin üstesinden geliyor. Ancak bu aletleri kullanabilmek için güç de kullanılması gerekiyor. Teknolojiden destek alan yeni nesil ev aletleri ise duvar delmeyi, çivi çakmayı ve hatta beton kırmayı bile çocuk oyuncağı haline getiriyor. Yeni nesil ev aletlerinin fiyatları ise eski dönemlere oranla oldukça düşmüş durumda.


Evlerde en sık kullanılan aletlerin başında matkaplar bulunuyor. ‘Vites’ teknolojisine sahip olan yeni nesil matkaplar, darbe özelliklikleriyle en sert duvarları bile delebiliyor. Matkapların yanı sıra vidalama makineleri alet çantalarındaki yerini aldı. Tornavidaların yerine geçmeyi başaran bu aletler, değişen uçlarla tüm vidalara uyumlu olabiliyor. Son dönemlerde dikkat çeken ev aletleri arasında boya makineleri de var. Fırçaların yerine geçen bu makineler, daha az boyayla daha fazla alanın boyanabilmesini sağlamasının yanı sıra pratik kullanımıyla dikkat çekiyor. Bu da kullanıcılara hem tasarruf ettiriyor hem de hız kazandırıyor. Bunun yanı sıra çekiç dönemi de sona eriyor. Çivi çakma makineleri, kullanıcıların güç harcamadan çivi çakmasına ve çivinin ise daha doğru bir şekilde duvara saplanmasına olanak sağlıyor.


Ev aletlerinin yeni gözdeleri

Duvar kırıcı

DeWalt D25323K 3.4J


Kendi işini kendisi yapmak isteyenlerin alet dolabında mutlaka olması gerekiyor. Sert duvarlara dübel deliği açmak için kullanılabilecek cihaz 26 mm’ye kadar delik açabiliyor. DeWalt’ın geliştirdiği cihaz, ahşap ve çelik malzemede de kullanılabiliyor.

Fiyat: 1000 TL


Matkap

Black&Decker Kr705k


Ev aletleri arasında en fazla işimizin düşeceği aletlerin başında matkap geliyor. Black&Decker tarafından geliştirilen bu model, yüzde 25 arttırılmış motor gücüyle dakikada 3100 devir sağlıyor. Cihazın dayanıklılığı ile ise metal vitesi kutusu ile arttırıldı.

Fiyat: 200 TL


Boya tabancası

Bosch PFS 55-280


Fırça artık tarihe karıştı. Geliştirilen yeni nesil boya tabancaları, duvarlardan tahtaya kadar birçok alanda kullanılabiliyor. Her tip boyaya uygun kullanılabilen bu cihaz, hızlı renk değişimi ve basit temizleme için bir sistem bulunduruyor.

Fiyat: 210 TL


Çivi Çakma Makinası

Hammerhead


Çivi çakmak için kullanılan çekiçlerin yerine makineler geliyor. Şarjlı olarak çalışan bu model, üzerinde bulunan mıknatıs ile çivinin elle tutulmadan çakılmasını sağlıyor. Buna ek olarak cihazda yer alan LED ışıklandırma sayesinde gece çalışabilmek de mümkün.

Fiyat: 140 TL


Vidalama makinası

Skil F015 2422 MA


Dakikalarca vidalama çilesi sona eriyor. Evlerdeki alet çantalarının olmazsa olmazı haline gelen vidalama makineleri, kullanıcıları daha profesyonel yapıyor. Skil’in ürettiği bu modelde hassaslık için 19 farklı ayar yer alıyor. Cihaz 1 saatte hızlı şarj olabiliyor.

Fiyat: 270 TL


Zımpara makinesi

Einhell RT-OS 13


Fotoğrafta gördüğünüz ütü değil, bir zımparalama makinesi. Einhell tarafından modern bir şekilde tasarlanan cihaz, özellikle evlerdeki ahşap malzemeleri yenilemek isteyenler için uygun bir model. Parkerlerde, dolap kapaklarında veya ahşap masalarda kullanılabilen cihaz, dakikada 24 bin titreşim sağlıyor.

Fiyat: 76 TL



OYUN DÜNYASI

PES 2015 sahaya çıktı

KONAMI’nin yeni oyunu PES 2015 satışa çıktı. Yeni modlar, çevrimiçi ve çevrimdışı yenilikler ve sahaya odaklı maçlar oyunseverleri bekliyor. PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360 ve Windows PC için piyasaya çıkan yeni oyunun kapağında Alman milli takımının yıldızı Mario Götze yer alıyor. Oyunu değerlendiren Götze, maçın gidiş gelişlerini ve akışını gerçek anlamda yansıttığını söyledi. PES 2015’in satış fiyatı platforma göre 72 TL ile 198 TL arasında değişiyor.


HAFTANIN TRENDİ

Telefonlar Polaraid kamera oluyor

FRANSA merkezli ufak bir girişim olan Prynt, akıllı telefonları bir aparatla Polaraid kameraya çeviriyor. Başla bir deyişle akıllı telefonlara bir mini yazıcı özelliği ekleniyor. Bir telefon kılıfı gibi kolayca takılabilen cihaz, 50 saniyede baskı yapabiliyor. Şu anda sadece 4 inçlik ekranlı telefonlar için geliştirilen cihaz, 99 dolarlık satış fiyatıyla 2015 başında satışa çıkacak.


UYGULAMA

Mesajdan sürpriz çıktı.

AKILLI telefonlara ilginç uygulamalar gelmeye devam ediyor. ‘TizU’ adındaki uygulama ile üzerinde fotoğraf gönderirken o fotoğrafı karşı tarafın kaç saat sonra görebileceğini belirlenebiliyor. Uygulama arkadaşlarınıza ilettiğiniz görseller karşı tarafta fotoğraf anlaşılmayacak kadar ‘blur’ efektli olarak gözüküyor. Fotoğrafı gönderirken belirlediğiniz süre geçene kadar da karşı taraf fotoğrafın orijinal halini göremiyor. Uygulama şu anda iPhone’lara ücretsiz olarak indirilebiliyor.


Hürriyet


Geri Dön