20 / 04 / 2024

'Ev alırken aidatını da sorun'

'Ev alırken aidatını da sorun'

Yapı Kredi Koray Tesis Yönetim Sistemleri (YKS) Genel Müdürü Sinan Fındıkoğlu, sitelerden ev almayı düşünenlerin ödeyeceği aylık aidatları da sorması gerektiğini belirtiyor.



Türkiye'de son yıllarda yaygınlaşan sitelerde yaşamanın bir maliyeti de var. Bazı lüks sitelerde 500 TL'ye kadar yükselen aidatlar daire sakinleri arasında şikâyet konusu olabiliyor. 13 konut projesinin site yönetimini yürüten Yapı Kredi Koray Tesis Yönetim Sistemleri (YKS) Genel Müdürü Sinan Fındıkoğlu, sitelerden ev almayı düşünenlerin ödeyeceği aylık aidatları da sorması gerektiğini belirtiyor.


Kapalı havuzu bulunan sitelerde suyu ısıtmanın maliyeti gibi etkenlerin aidatları yükseltebildiğine dikkat çeken Fındıkoğlu, "Bazı kişiler 'Havuzu kullanmıyorum neden bu kadar para ödüyorum.' diyor. Bu tür durumlarla karşı karşıya kalmamak için ev alırken aidatların hangi hizmetler için ödendiği sorulmalı." diyor. Bina yönetimi ve işletme konusunda uzmanlaşan YKS 13 konut, 6 ofis, 2 alışveriş merkezi, 1 de endüstri tesisinin yönetimini yürütüyor. Yapı Kredi Plaza, Metrocity konutları, Şişli Plaza ve Doğuş Powercenter gibi çok sayıda konut ve ofise hizmet veren şirket, toplamda 940 bin metrekare konut ve ofis alanının yönetiminden sorumlu. 910 çalışanı bulunan YKS'nin bünyesindeki tesislerin yıllık toplam işletme bütçesi 21 milyon dolar. Son olarak Euromoney dergisi tarafından 'en iyi gayrimenkul yönetim şirketi' ödülünü de alan YKS'nin Genel Müdürü Sinan Fındıkoğlu, son zamanlarda alışveriş merkezleri kiralama işine de girdiklerini belirtiyor. 2013 yılında AVM'lerle ilgili iştahın biteceğini belirten Fındıkoğlu, "O zaman başarının kriteri iyi işletme olacak. Biz de kiralama departmanıyla sektörün iyi bildiğimiz tarafa kaymasını fırsata çevireceğiz." dedi

Zaman

Geri Dön