25 / 04 / 2024

Ev alırken devlet desteğinden nasıl faydalanılır? 

Ev alırken devlet desteğinden nasıl faydalanılır? 

Ev alırken devlet desteğinden yararlanmak isteyenler dikkat! Konut sahibi olmak için para biriktiren vatandaşların dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. İşte devlet yardımı ile ev sahibi olurken göz önünde bulunulması gereken konular...



Konut almak için para biriktiren ve devlet desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşların dikkat etmesi gereken bir takım kurarlar bulunuyor.  Milliyet'te yer alan habere göre; konut hesabı açtıran vatandaşlar 36 ay boyunca düzenli olarak birikim yaptıkları zaman, devlet desteği alıyorlar. Uygulamanın amacı, hem konut stoğunu eritmek, hem de vatandaşın birikim yapmasını desteklemek…

 Ev alırken devlet desteğinden nasıl faydalanılır? 

Aranan diğer nitelikler ise şunlar;

1-Başvuran kişinin Türk vatandaşı olması

2-Kendi adına başka konutun bulunmaması

3-Konut edinme tarihini takip eden 6 ay içerisinde konut hesabının bulunduğu bankaya başvurması

4-Ayrıca konut hesabında birikim yapma miktarı ve süresi uzadıkça devlet desteği de artıyor.

 Bu destekten faydalanıp ev sahibi olmayı düşünenlerin dikkat etmeleri gereken konular şu şekilde:
Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için devlet belirli miktarda katkı sağlıyor. Ev almak isteyen vatandaşlar bankalara giderek konut hesabı açıyor. Açılan 'Konut hesabı' üzerinden düzenli olarak para yatıran vatandaşlara 25 bin TL'ye kadar hibe sunuluyor. 

Ev alırken devlet desteğinden nasıl faydalanılır? 

En az 3 yıl birikim 

Konut alacak vatandaşların konut hesabında en az 3 yıl birikim yapmış olmaları gerekiyor. Devlet tarafından 36 ay birikim yapan vatandaşlara hise desteği veriliyor. Destek miktarı 25 bin TL'ye kadar çıkıyor. 

Hangi evler için konut hesabı açılır? 

Konut hesabı desteğiyle ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, kat mülkiyeti tapusu olan evler, kat irtifakı tapusu bulunan ve yapı kullanma izin belgesi olan evler ve konut nitelikli müstakil taşınmaz alımlarında bu destekten faydalanabiliyor. 
 

Evini yenileyeceklere 30 bin TL devlet desteği!


Geri Dön