23 / 04 / 2024

Ev alırken su yalıtımına dikkat!

Ev alırken su yalıtımına dikkat!

BTM Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Ürkmez, ev alırken su yalıtımına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.



Su yalıtımının bina güvenliği için hayati öneme sahip olduğunu belirten BTM Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Ürkmez, “Ev kiralarken ya da satın alırken; metrekaresine, bulunduğu konuma, kaçıncı katta olduğuna dikkat ederiz. Bazen hangi cepheye baktığı bizim için çok önemli olur bazen de sağladığı sosyal imkânlar. Bazı bölgelerde binanın depreme dayanıklı olup olmadığı öncelikli sorumuz olur. Bunun için de taşıyıcı sistemi, zeminin sağlam olup olmadığı gibi sorular sorarız. Peki, binanın deprem dayanıklılığını da doğrudan ilgilendiren su yalıtımına ne kadar dikkat ediyoruz?” dedi.


Yapıların yağmur, kar gibi yağışlar, topraktaki nem, basınçlı basınçsız yeraltı suları ve banyo tuvalet gibi ıslak hacimlerde kullanılan su nedeniyle sürekli suya maruz kaldığını hatırlatan Ürkmez, “Doğru su yalıtımı ile binanın taşıyıcı kısımlarının su alması ve betonarme strüktürdeki çeliğin korozyona uğrayarak zarar görmesi önlenebilir. Böylece bina depremde daha güvenli hale gelir” dedi.



Hürriyet




Geri Dön