19 / 04 / 2024

Ev almak isteyenlere müjde! SGK'dan faizsiz konut kredisi kampanyası! İşte ayrıntılar!

Ev almak isteyenlere müjde! SGK'dan faizsiz konut kredisi kampanyası! İşte ayrıntılar!

SGK'dan ev sahibi olmak isteyen vatandaşları sevindirecek haber. SGK'dan sıfır faizli konut kredisi imkanı devam ediyor. Koşulları karşılayan kişilere özel faizsiz kredi veriliyor. Peki, SGK sıfır faizli konut kredisinden kimler yararlabilir? İşte kredi, başvuru ve geri ödeme hakında bilinmesi gerek



Bu sebeple, krediden yararlanmak isteyen hak sahiplerinin 3/5/2021 tarihinden itibaren Kurumumuz tarafından düzenlenen hak sahipliği belgesine gerek olmaksızın; doğrudan T.C. Ziraat Bankası şubelerine, TOKİ kampanyalı konut satışından faydalanmak için doğrudan T.C. Ziraat Bankası veya T. Halk Bankası şubelerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Kullanılan kredi borcunun tahsili ne şekilde gerçekleşir?

Kredinin hak sahibince geri ödenmesi Sosyal Güvenlik Kurumunca, hak sahibinin her türlü tazminatlar dahil olarak almakta olduğu aylığının 1/4/0 oranında kesilerek yapılmaktadır.

Aylık bağlanmamış ya da aylığı kesilmiş müşterek kredi açılmış çocukların geri ödemelerinde ise, geri ödemelerin başladığı tarihte aylığa bağlanmış çocukların geri ödemeye esas olarak tahsil edilen aylığının 1/4 ünün yüzde fazlası aylık taksit kabul edilir ve borç bitene kadar hak sahibi çocuk tarafından bankaya yatırılır.

Malullerin çalıştığı kamu kurumunda çalışmalarının devam etmesi ve aylıklarını da bu kurumlardan almaları hallerinde, kredi kullanılacak aydan önceki son aylığının 1/4' ünün yüzde fazlası aylık taksit kabul edilmekte ve borç bitene kadar hak sahibi tarafından bankaya yatırılmaktadır.

Ev almak isteyenlere müjde! SGK dan faizsiz konut kredisi kampanyası! İşte ayrıntılar!

Borçlar ne şekilde tahsil edilir? 

Sosyal Güvenlik Kurumu, kredi kullananlardan her ne suretle olursa olsun aylığı kesilenlerin aylıklarının kesildiğini ve bakiye borg tutarını Ziraat Bankanin Genel Müdürlüğüne bildirmektedir.

Kamu kurumunda çalışan malullerin çalıştığı kurum ile her ne suretle olursa olsun ilişkisinin kesilmesi durumunda ilgili kamu kurumu tarafından Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne yazılı bildirim yapılmaktandır.

Aynı şekilde kurumdan aylık almayan ve halen kamu kurum/kuruluşu statüsünde olmayan bir yerde çalışan kredi kullanıcılarının bakiye kredi borcu kurumdan almış olduğu son aylığının yüzde 4'ünün yüzde fazlası aylık taksit kabul edilerek her ayın yirminci günü akşamına kadar bankaya, borç bitinceye kadar krediyi kullananlar tarafından yatırılmaktadır. Kredi kullanan hak sahibinin ölümü halinde, hak sahibi olan ve aylık almaya devam eden kişi varsa aylıklarının yüzde 4'ü oranında kurumca kesinti yapılmaktadır.


Geri Dön