20 / 04 / 2024

Ev almak isteyenlere TEB'den konut kredisi!

Ev almak isteyenlere TEB'den konut kredisi!

Hayalinde eve kavuşmak için geliri yetersiz olanlar ve kira öder gibi konut sahibi olmak isteyenler TEB’den konut kredisi kullanabiliyor.



Ev sahibi olmak için ek finansal desteğe ihtiyacı olan tüketiciler Türk Ekonomi Bankası’na müracaat ederek konut kredisi kullanabiliyor.


Hayalinde eve kavuşmak için geliri yetersiz olanlar ve kira öder gibi konut sahibi olup geleceğe yatırım yapmak isteyenler TEB’e müracaat ederek konut kredisi kullanabiliyor. Hayalindeki eve kavuşmak için birikimleri yetersiz kalanlar TEB konut kredisine başvuru yaparak uzun vade ve düşük faiz oranlarıyla konut kredisi çekebiliyor.


Hayalindeki eve kavuşmak için birikimleri ve gelirinin yanı sıra ek desteğe ihtiyacı olanlar TEB konut kredisine başvuru yaparak 120 aya varan vadelerle konut kredisi kullanabiliyor. Ev alarak geleceğe yatırım yapmak isteyenlerin ve kirada oturmaktan bıkıp kendi evim olsun diyenlerin yararlanabildiği Türk Ekonomi Bankası konut kredisi ile tercih edilen evin ekspertiz değerinin %75’i kadar kredi çekilebiliyor.


Ev sahibi olmak için TEB’e başvuran tüketicilerin tercih ettikleri vadelere göre konut kredisinin faizi değişebiliyor. TEB’e müracaat eden tüketiciler 3-60 ay vadeli konut kredisi aylık %0,90 faiz oranıyla kullanabilirken 61-120 ay vadeli konut kredisini %0,95 faiz oranıyla kullanabiliyor.


Hayalindeki eve kavuşmak için birikimlerine ek olarak kredi kullanmak isteyenler 100.000 TL tutarındaki konut kredisine 60 ay vade ile başvuru yapması halinde kredinin faiz oranı %0,90 olacağı için TEB’e ödenmesi gerek aylık taksit tutarı 2.164,28 TL oluyor. Ayrıca kredinin masraflarını kapsayan efektif yıllık faiz oranı %11,9177 oluyor.


TEB konut kredisi başvurusu nüfus cüzdanı, gelir belgesi ve satın alınacak konuta ait kat mülkiyeti veya kat irtifakı tabusu tedarik edilerek Türk Ekonomi Bankası şubelerinden yapılabiliyor.


Milliyet 




Geri Dön