29 / 03 / 2024

Ev almanın tam zamanı!

Ev almanın tam zamanı!

Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Kazım Temel, ekonomik kriz nedeniyle inşaat sektöründe yaşanan durgunluğun konut fiyatlarını iyice düşürdüğünü belirtti



Kazım Temel, konut fiyatlarının bugün itibarıyla düşebileceği en düşük seviyeye indiğini belirterek, "Ev almanın tam zamanıdır. Çünkü bahar ayları ile inşaat sektöründe bir canlanma bekliyoruz. Talepteki artış sektörü canlandıracak. Bu durumda ev fiyatlarının da ciddi anlamda yükselmesini bekliyoruz." dedi.

Konut fiyatlarında 2010 yılında bir kıpırdanmanın olacağını dile getiren Emlakçılar Odası Başkanı Kazım Temel, Euro'nun düşmesi ve bankaların faizleri indirerek yeniden yapılandırmaya gitmesi nedeniyle konut fiyatlarının gerilediğini söyledi. 2007 yılına görev konut fiyatlarının çok ucuzladığını belirten Temel, "2008 ve 2009 yılında müteahhitlerin az inşat yapması ve kriz döneminde inşaat sektörünün geriye gitmesi ev almanın tam zamanı olduğunu gösteriyor. 2010 yılının son çeyreğinden şimdiki fiyatları görmemiz mümkün değil. Eğer gayrimenkule yatırım yapmayı düşen vatandaşlar, bu dönemi kaçırmamaları gerekir." açıklamasında bulundu. Temel, yastık altındaki döviz ve altınların gayrimenkule çevirme zamanı olduğunu belirterek, geçmiş yıllarda yastık altındaki paraları arsa veya gayrimenkule yatıranların yüzde 100 kar ettiğini sözlerine ekledi.
Sabah


Geri Dön