26 / 04 / 2024

Ev ilanlarında 'Sadece yabancıya satılık' krizi! Dikkat! Ceza getirebilir! 

Ev ilanlarında 'Sadece yabancıya satılık' krizi! Dikkat! Ceza getirebilir! 

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, gayrimenkul piyasasındaki fırsatçılara dikkat çekerek, 'Türkler aramasın', 'Sadece yabancıya kiralık' gibi ilanlarının sayısının hızla yükseldiğini belirtti. Bu durumun ceza getirebileceğini vurguladı...



Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, yaşanan emlak krizini fırsat haline getirenler sebebiyle 'Türkler aramasın', 'Sadece yabancıya kiralık' gibi ilanlarının sayısının hızla yükseldiğine dikkat çekti. 

Bu durumun gerçekçi olmayan bir piyasa oluşturduğunu belirten Elvan Kakıcı Şimşek, aynı zamanda hukuksal kapsamda anayasa'daki eşitlik ilkesinin ihlaline sebep olduğunu da dile getirdi. 

Ev ilanlarında Sadece yabancıya satılık krizi! Dikkat! Ceza getirebilir! 

"Kişi evi kiralamaya uygun nitelikte ise ve kirasını ödeyecekse bekar, evli, çocuklu ya da farklı milletten olması bağlayıcı bir neden olamaz. Bu durum TCK Madde 122/d fıkrasının ihlalidir" açıklamasında bulunan Şimşek, fıkra kapsamında dil, din veya mezhep, milliyet, ırk, cinsiyet, renk, siyasi düşünce, engellilik, felsefi inan farklığından ortaya çıkan nefet sebebiyle kişinin ekonomik etkinlikte olmasına engel olan kimsenin ayrımcılık suçu işleyeceğini vurguladı. 


Geri Dön