29 / 03 / 2024

İstanbul'da ev kiraları tavan yaptı!

İstanbul'da ev kiraları tavan yaptı!

Ev kira fiyatları son günlerde gündemden düşmüyor. İstanbul'da evlerin kira bedellerini görenler şok oluyor. Bodrum katlarda bile kira fiyatları bin 700 TL'ye ulaştı.



Devletten aylık 650 Türk Lirası bursveya kredi alan üniversite öğrencileri barınma problemlerini kamuoyunun gündeminde tutmaya çalışıyor ve hükümet yetkililerinin bu probleme kulak vermesi için sokaklarda, banklarda, parklarda yatıyor.

Sözcü Gazetesi'nden Batuhan Serim'in haberine göre; internetteki ilanlar kira fiyatlarındaki yüksek seviyenin geldiği son durumu ortaya koyuyor. Devlet yurtlarındaki kapasitenin yeterli olmaması sebebiyle özel yurtlara, kiralık apart ve evlere yönelen öğrenciler günlerinin çoğunu ilanlara bakarak geçiriyor. Kiralık ev ilanları ise “Gençlere reva görülen bu mu?” sorusunu sorduruyor. 

İstanbul da ev kiraları tavan yaptı!

BODRUM KATTAKİ DAİRE FİYATLARI TAVAN YAPTI: BİN 700, BİN 600 TL…

İstanbul Maltepe Altayçeşme Mahallesi'nde 1 oda 1 salon ve zemin katı, ışık almayan bir evin aylık kirası bin 600 Türk Lirası. Dairenin balkonu ve eşyaları yok. Ayrıca evin tutulması için de bin 300 Türk Lirası depozito isteniyor.

Bahçelievler Zafer Mahallesi'nde de 1 oda 1 salon ve bodrum katı bir evin kirası bin 700 Türk Lirası oldu. Işık almayan bu evin diğerinden tek farkı ise eşyarının bulunması. 

Küçükçekmece İnönü Mahallesi'nde 1 oda 1 salon, bodrum katta, adeta bir eşya deposuna benzeyen ev içinse aylık bin Türk Lirası kira isteniyor. Hiçbir eşyanın bulunmadığı bu eve çıkabilmek için de bin Türk Lirası tutarında depozito ücreti isteniyor. 

İstanbul da ev kiraları tavan yaptı!

SIVASIZ, YIKILMAYA YÜZ TUTMUŞ EVLERİN KİRASI BİLE BİN TL

Bağcılar Mahmutbey Mahallesi'nde verilen bir kiralık daire ilanı ise görenleri şaşkınlığa sürüklüyor. Duvarları çatlak, kısım kısım dökülmüş, dış sıvası bulunmayan ve yıkılmaya yüz tutan konut için istenen aylık kira bin Türk Lirası oldu. Eşyasız, sobalı bu “harabe” daire için bin Türk Lirası depozito ödenmesi gerekli. 

İstanbul da ev kiraları tavan yaptı!

ISITMASI DAHİ OLMAYAN DAİRELER VAR

Bağcılar’da benzer başka evler de bulunuyor. Barbaros Mahallesi'nde yüksek giriş, depo benzeri 1+1 evin aylık kira bedeli bin Türk Lirası olarak belirlendi. Isıtması bulunmayan bu daire için de bin 100 Türk Lirası depozito ödenmesi gerekiyor.

İstanbul da ev kiraları tavan yaptı!

15 METREKARE DAİRENİN KİRASI BİN 450 TL

Üsküdar Murat Reis Mahallesi'nde de stüdyo (1+0), 15 metrekarelik odanın kirası bin 450 Türk Lirası olarak belirlendi. Eşyasız bu oda için 500 Türk Lirası depozito talep ediliyor. 

Kağıthane Sultanselim Mahallesi’ndeki stüdyo (1+0), 18 metrekare büyüklüğündeki odanın kirası ise bin 50 Türk Lirası olarak belirlendi.

İstanbul da ev kiraları tavan yaptı!

PAYLAŞIMLI ODALARIN KİRASI BİN 200 TL OLDU, ÖĞÜN BAŞI İSE 20 TL

Şehir merkezine uzaklığına ve dairenin durumuna göre çok fahiş tutarda istenen kiralar sebebiyle öğrenciler başka bir alternatif şeklinde paylaşımlı odalara yöneliyor. Fakat bu odaların fiyatları da, devletten ayda 650 TL alan öğrencileri zora düşürecek rakamlarda.

Beyoğlu Kocatepe Mahallesi'nde 6-8 kişilik paylaşımlı odaların aylık kirası bin 200 Türk Lirası oldu. Ayrıca kahvaltı ve akşam yemeklerinin de ücretli olduğu belirtildi. Bir kişinin öğün başı ödemesi gereken ücret ise 20 Türk Lirası olarak belirlendi. Banyo ve tuvaletlerin kullanımı da ortak. 

İstanbul da ev kiraları tavan yaptı!

SURİYELİ AİLELERE ÖZEL KİRALIK DAİRELER VAR

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve özellikle üniversite öğrencileri barınma problemiyle karşı karşıyayken internette, “Suriyeli aileye kiralık daire” şeklinde özel ilanların bulunduğu belirlendi. Örneğin; Sultangazi Cebeci Mahallesi'nde Suriyeli aileler için ilana çıkartılan 1 oda 1 salon evin aylık kirası bin 500 Türk Lirası olarak belirlendi.

Yüksek kiralar için müdahale talebi!

Kiralık konutlarda fiyat krizi!

Kira zammında yasal sınır nedir? 

Ev kiraları cep yakıyor!


Geri Dön