28 / 03 / 2024

Ev kiralarken dikkatli olun!

Ev kiralarken dikkatli olun!

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı, avukat Ecem Gedikkaya, ev kiralarken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Gedikkaya, kiralık ev sözleşmesi yaparken, evde kaç kişi kalınacağı gibi durumların mutlaka sözleşmede belirtilmesi gerektiğini belirtti.



Gayrimenkul Hukuku Uzmanı, avukat Ecem Gedikkaya, kiralık ev sözleşmesi yaparken, evde kaç kişi kalınacağı gibi durumların mutlaka sözleşmede belirtilmesi gerektiğini kaydederek, "Bu gibi durumlarla sık sık karşılaşıyoruz. Mesela öğrenci iki veya üç kişi kalmak isteyince ev sahibi çıkarmak istiyor ve sözleşme de lehine olunca geri adım atmıyor." dedi.


Evin fiziki özelliklerinin incelenmesi gerektiğinin altını çizen Gedikkaya, evde eksik veya tamirat gereken durumların önceden belirlenmesi, gerekirse bunların sözleşmeye yansıtılması, buralara harcanan ücretin mal sahibinden talep edilmesi gerektiğini anlattı.


"Sahte emlakçılara para kaptırmayın"


Gedikkaya, özellikle Beşiktaş, Kadıköy gibi lüks semtlerde bazı dolandırıcıların, kiralık dairelerin fotoğraflarını bir şekilde temin ederek ilana koyduklarını söyledi.


Avukat Gedikkaya, "Bu kişiler kendilerini arayanlara, 'ilandaki daireye çok talep olduğunu ve ciddi düşünüyorlarsa kapora yatırmaları gerektiğini' söylüyor. Bu kişilerin hesabına para yatırıldığı anda karşı taraf telefonunu kapatıyor. Oysa ki bu kişinin ne daire ne de sahibi ile ilgisi var. Bu gibi mağduriyetlerle karşılaşmamak için mutlaka daire görülmeli, daire görülmeden peşinat verilmemeli, depozito ev sahibine verilmeli, hatta hesabına yatırılmalı." diye konuştu.




AA


Geri Dön