27 / 04 / 2024

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira artışında nelere dikkat edilmeli?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira artışında nelere dikkat edilmeli?

Milliyet gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Erol Ulusoy bugünkü yazısında kira artışını kaleme aldı. Peki kira artışında nelere dikkat edilmeli?



Milliyet gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Erol Ulusoy  bugünkü yazısında kira artışlarını kaleme aldı. yazısında TÜİK'in 2022 Nisan ayı enflasyon (TÜFE) rakamını yüzde 7.25 olarak açıkladığını belirten, Erol Ulusoy böylelikle TÜFE'nin yıllık bazda yüzde 69.97’ye çıktığını kaydetti. 

Yazısında, Üretici fiyatları (ÜFE) ise nisan ayında yüzde 7.67 artarken, yıllık bazda yüzde 121.82 olarak gerçekleşti. Böylelikle kira artış oranı da belli oldu. Buna göre enflasyon rakamlarının 12 aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Mayıs 2022 için yüzde yüzde 34.46 oldu." ifadelerini kullanan Erol Ulusoy, bunun da son dört sene mayıs ayında konut kiralayanlar, bu sene mayıs ayı kirasını yüzde 34.46 artırarak ödeyeceklerini kaydetti.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira artışında nelere dikkat edilmeli?

Eski kiracıların durumu ne olacak?

Yazısında eski kiracıların durumuna da değinen Prof. Dr. Erol Ulusoy 1000 TL’lik kiranın mayıs ayından itibaren 1344.60 TL şeklinde tespit edilebileceğini kaydederek, 3 bin TL kira ödeyenlerin de 4 bin 33 lira 80 kuruş kira ödeyeceklerini belirtti. 

Prof. Dr. Erol Ulusoy'un yazısının devamı şu şekilde...


Geri Dön