29 / 03 / 2024

Ev sahiplerine şok uyarı! Bu parayı kiracı değil, ev sahibi ödeyecek!

Ev sahiplerine şok uyarı! Bu parayı kiracı değil, ev sahibi ödeyecek!

Son günlerde kira kadar gündeme gelen site aidatları konusunda önemli bir uyarı daha geldi. Uzmanlar, site ve apartmanlardaki aidat ücretleri ile çok önemli bir uyarıda bulunarak, aidatın kirayı geçmesi durumunda aradaki farkı ev sahibinin ödemek zorunda olduğunu duyurdu.



ARADAKİ FARKI EV SAHİBİ ÖDER!

Aidat rakamlarıyla ilgili bir üst sınır veya artış konusunda azami bir oran bulunmadığı bilgisini veren Kiraz, “Eğer dairede malik kendisi oturuyorsa, aidat limitlerinde üst sınır yoktur. Yalnızca kiracı ödediği kira bedelinin üstündeki aidatı ödemekle yükümlü değil. Mesela kirası 3 bin lira olan bir evin aidatı 4 bin lira ise aradaki bin TL farkı ev sahibi ödeyecektir” uyarısında bulundu.

Ev sahiplerine şok uyarı! Bu parayı kiracı değil, ev sahibi ödeyecek!

KİRACI BU KALEMLERDEKİ ÖDEMELERE KATILMAK ZORUNDA

Apartman ya da sitelerde kiracıların ödememesi gereken harcama kalemlerinin de kiracılardan talep edilmesinin karşılarına çıkan başka bir sorun olduğunu hatırlatan Kiraz, kiracıların sadece kullanım kaynaklı giderleri ödemekle yükümlü olduğunu, çalışan maaşı veya SGK primleri, ortak ısınma ve aydınlatma giderleri gibi kalemlere kiracıların katılmak zorunda olduğunu söyledi.

Ev sahibinin ödemek zorunda olduğu bedellerle ilgili de bilgi veren Kiraz, işçinin özlük hakları, kıdem ihbar tazminatları veya asansör değişimi gibi demirbaş nitelikli değişimler ya da güçlendirme, mantolama gibi esaslı tadilat masraflarını mal sahibinin ödemek zorunda olduğunu da hatırlattı.


Geri Dön