25 / 04 / 2024

Ev satarken nelere dikkat edilmeli?

Ev satarken nelere dikkat edilmeli?

Herhangi bir danışmandan/emlakçıdan yardım almadan ev satmayı düşünenlerinin dikkatli olması gerekiyor. Her gelen kişi iyi niyetli olmaya bilir, hırsızlık ve gasp gibi vakalara karşı temkinli olunmalı. 



Evini satmak isteyenler genellikle bir danışman veya emlakçıdan yardım alıyor. Ancak bazı satıcılar evini yardım almadan kendileri satmak istiyor. Böyle bir durumda evini satışa çıkaranların dikkatli olması gerekiyor. 

Posta Gazetesi'nde Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre evini kendisi satacakların dikkat etmesi gereken bazı noktalar var. Peki sahibinden ev ilanı verilirken nelere dikkat edilmeli? 


FİYAT BELİRLEME

Öncelikle evin değerinin doğru tespit edilmesi gerekiyor. Evin değerinden yüksek bir fiyat hem talebi hemde satışı yavaşlatır. Eğer düşük fiyat belirlenirsede satıcı zarara uğrar. 

ACİL Mİ?

Evin neden satışa çıkarıldığı önemli. Acil nakit ihtiyacı sebebiyle evini nakte dönüştürmek isteyenler yanlış fiyatlar belirleyebiliyor. Evin çabuk satılması için yanlış fiyat belirlenmemeli. Evin çevresinin gelişim potansiyeli belirlenmeli. Eğer acil nakit ihtiyacınız yoksa beklemekte fayda var. 

GÜVENLİĞE DİKKAT!

Evi görme bahanesiyle gelen kişiler kötü niyetli kişiler olabilir. Hırsızlık, gasp gibi durumlara karşı dikkatli olunmalı. Güvenliğinize ve evdeki değerli eşyalara dikkat edin.

ALICIYA SORUN

Ev için belirlenen fiyatı ödeyemecek kişiler vakit kaybına neden olur, bu yüzden müşterilere hangi şartları taşıdığını sorulabilir. Böylelikle asıl alıcılara daha fazla zaman ayrılabilir. 

TANITIM YAPIN

Satılı hızlandırmak için büyük kitlelere duyuru yapmak gerekebilir. Evin çevresine asılacak satılık ilanı yeterli olmaz. Alıcılar için evin özelliklerini gösteren fotoğraflı ilanlar internet üzerinde n yayınlanabilir. Böylelikle daha geniş kitlelere hitap etmiş olunur. 
 

Ev alacak, satacak ve kiralayacaklar dikkat!

Konut kredisi faiz oranlarında son durum ne? 


Geri Dön