24 / 04 / 2024

Ev sözleşmesi!

Ev sözleşmesi!

Gayrimenkulünüzü satışa çıkardığınızı farz edelim. Gayrimenkulünüze alıcı bulmanız halinde alıcı ile bir sözleşme imzalamanız gerekiyor. İşte taraflar arasında imzalanması gereken ev sözleşmesi örneği bu haberde...



Ev sözleşmesi!

Satıcı ve alıcı tarafından satış konusunda anlaşmaya varılması durumunda taraflar arasında ev sözleşmesi düzenlenmesi gerekiyor.


Ev sözleşmesi, tapu sicili müdürlüğünde satış işlemi gerçekleştirilinceye kadar geçecek sürede satışı ve verilen kapora bilgilerinin verildiği bir belge olarak karşımıza çıkıyor.


Noter huzurunda da düzenlenebilen ev sözleşmesi, taraflar arasında adi yazılı olarak da yapılabiliyor. Satış sözleşmesinin Tapu sicil müdürlüğünde bir resmi senet ile yapılması, satış vaadinin ise aynı şekilde veya noter önünde yapılması gerekiyor. Bu şekil şartlarına uymayan sözleşmeler geçersiz sayılıyor. 


Ev satış sözleşmesi örneği:


A)GAYRİMENKUL VE TARAFLARA AİT BİLGİLER

1) Satılacak Gayrimenkulun Tapu Bilgileri

İl / İlçe / Mahalle / Köy :..........

Ada / Parsel / Bağımsız Bölüm No :..........

Gayrimenkulun Niteliği : (Mesken, dükkan gibi)..........


Tapu Malikinin (Satıcının); 

Adı Soyadı:

Adresi: 

Varsa Vekili: ..........


Alıcının;

Adı Soyadı 

Adresi : 

Varsa Vekili :..........


2) Gayrimenkulun Posta Adresi:.........


B) SATIŞ ŞARTLARI

Satıcının ibraz ettiği tapu senedine göre tapu bilgileri ve posta adresi yukarıda yazılı olan gayrimenkulun tamamının 150.000 (Yüzellibin) TL bedelle satışı konusunda taraflar anlaşmışlardır.


1) Satış ../../...2013 günü mesai saati sonuna kadar tapu sicil müdürlüğünde yapılacaktır. Taraflardan kaynaklanmayan, resmi dairelerdeki gecikmeler süreye ilave edilecektir.


2) Alıcı tarafından satıcıya bu protokolün imzalanması anında 7.500 YTL kaparo verilmiştir. Alıcının gayrimenkulu almaktan vazgeçmesi halinde verilen kaparo yanacak, hiçbir şekilde geri istenemeyecektir. Satıcının vazgeçmesi halinde ise kaporanın iadesi ile beraber kaparo tutarı kadar para satıcı tarafından alıcıya ödenecektir.


3) Satış bedelinin nasıl ödeneceği 


4) Gayrimenkulun nasıl ve ne zaman alıcıya teslim edileceği 


5) Diğer şartlar 

İşbu satış protokolü satıcı ve alıcının karşılıklı kabulü ile ve iki tanık huzurunda ../.../2013 günü yalnız iki nüsha olarak düzenlenmiştir.


Satıcı 

(imza) 


Alıcı 

(imza)


Tanıklar

(İmza)



Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi!
Satış vaadi sözleşmesi nedir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön